Även SVT uppmärksammade det

Första maj och idag är det soligt men lite blåsigt ute. Enligt min egen tradition så har jag deklarerat och jobbat undan lite, för att tänka på arbetets dag 😉 . Haha, nej men skämt åsido så har jag en del som har fått travats under de senaste veckorna, men nu är det bortjobbat så det känns skönt.

Inför förra veckans uppdrag så var det en hel del förberedelser för min del, jag fick grundligt sätta mig in i massor kring det klimat- och miljöarbete som görs och har gjorts de senaste åren i Umeå. Och sen göra det på engelska 😉 . Som alltid när man ska presentera något, särskilt vad andra jobbat med, så är jag extra noga med att göra så bra jag kan för att representera dem. Därför kändes det så bra att min presentation som ambassadör för Borgmästaravtalet för Umeås räkning togs emot på ett bra sätt i Bryssel förra tisdagen.

 

Det var trevligt att North Sweden uppmärksammade det och skrev om det. Och igår blev jag positivt överraskad av att även SVT gjorde samma sak. Framför allt så är det bra att Umeå och det fina arbete som utförs inom många områden uppmärksammas på många håll, på europeisk nivå är vi inom miljöområdet ett föredöme för många och det är kul att kunna dela med sig av våra erfarenheter och kunskap.

Så det är roligt att kunna bidra med Umeås erfarenheter både på nationella och internationella arenor, där är många väldigt intresserade av vad vi gör och av att kunna samarbeta på många olika nivåer. För mig är det en förmån att få representera Umeå och det arbete som utförs här och det ger mersmak.

Nu är resten av denna lediga måndag kvar och jag ser fram emot att få lite tid för återhämtning och uppladdning inför kommande veckor i maj.

Trevlig måndag!