Vädergudarna verkar ha kul

Tiden rusar helt galet så här i början av sommaren, eller ja – det som borde vara sommar i alla fall. Vädergudarna verkar ha kul åt att jag så väldigt mycket önskar att det skulle bli varmt, men icke då. Det känns som att jag har frusit väldigt länge nu. Men hoppet är ju det sista som överger en sägs det, så än så länge är det inte dags att slänga in handduken.

Sen sist jag hann med bloggen så som jag önskar så har det varit full fart minst sagt. Dottern har tagit examen från sina studier på Umeå universitet och är nu en grymt duktig språkkonsult. Jag har ju följt henne på mycket nära håll under hennes (hittills) treåriga studier på universitetet, och den utbildningen som hon nu har inom språk – svenska och engelska – och det är en gedigen utbildning som hon nu har.

En bred utbildning som passar i stort sett överallt, det är ju inte många ställen idag som inte har behov och bruk av en person med språklig kompetens. Till exempel är det ju de flesta företag som kommunicerar på webben och på många andra ställen, och att få språket att vara anpassat till sin målgrupp är en viktig del för att nå framgång.

I onsdags var det ljuvlig värme hemma i Umeå, men då var det också dags att åka till Stockholm för terminens sista möten på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting). Huvudstaden tog emot med regn och tretton plusgrader… Men förutom det så blev det ett par bra dagar med många skratt, massor av intressanta samtal med framåtsyftande innehåll och trevligt umgänge med vänner från hela landet.

Den politiska terminen börjar så smått gå mot lite sommarledigt, även om det ännu är några veckor kvar och det fortfarande återstår ett antal möten. Till skillnad mot nästa sommar som kommer att bli intensiv när det är valår, så hoppas jag få lite sommarledigt i år. Det behövs inför en spännande höst tänker jag.

För ett par veckor sen tog jag mig i kragen och bokade tid för synkoll, vilket sen resulterade i nya glasögon. Trevlig och bra personal på Smarteyes här i Umeå.

Det var kul med lite färg denna gång, så sagt och gjort så blev det så på bågarna. Unnade mig också ett par solglasögon med min styrka, så nu återstår som sagt bara det där med solen 😉 . Jag är i alla fall redo.

Helgen är en ledig sådan och det är skönt som motsats till veckorna just nu. Bara att konstatera att det är mulet och inte jättevarmt ute heller, så kanhända blir det ett besök på fritids – ja Iksu alltså 🙂 . Det återstår att se, att ta dagen som den kommer och inte planera så mycket känns lyxigt.

Trevlig lördag!