Mötesplats Lycksele och House of Cards

Idag och imorgon deltar jag på den årligen återkommande Mötesplats Lycksele som arrangeras av Region Västerbotten. I år är temat Global attraktionskraft och det är ett fullspäckat program, de mer namnkunniga talarna i år utgörs av Per Schlingmann som kommer att tala om hur ledarskap och kommunikation kan användas för att skapa förändring och bibehålla det över tid. Gudrun Schyman kommer att tala under rubriken Jämställdhet för en attraktiv region.

Även generaldirektören för Arbetsförmedlingen Mikael Sjöberg kommer att tala om kompetensförsörjning, en stor och viktig fråga för länet och landet. Förberedelserna inför inledningen på konferensen är i full gång och snart är det dags att bänka sig i kongressalen på Hotell Lappland.

Imorse promenerade jag till busstationen i Umeå för att ta bussen hit till Lycksele. Smidig resa utan nästan inget stopp alls, extra bra med eluttag och wi-fi på bussen också. Passade på att dra igång ett nytt stickprojekt under bussresan, en härligt avkopplande syssla.

Däremot är jag just nu sjukligt less på att frysa och önskar så att värmen ville orka hit också. Väl framme här i Lycksele var det ynka nio plusgrader. För min del hade det gärna fått stå en etta framför nian, eller varför inte en tvåa, jag lovar att jag inte hade klagat alls ?.

Igår släpptes säsong fem av min och makens favoritserie House of Cards. Vi hade ett gemensamt möte om bostadsrättsföreningens renovering på kvällen och efter det hann vi se ett par avsnitt. Jag gillar både Kevin Spacey och Robin Wright och deras rollkaraktärer, alldeles i synnerhet Claire Underwood. Och vilka grymt snygga outfits hon har!

Dags för lite kaffe innan det drar igång här.

Trevlig onsdag!