Mors dag, sociala medier och politik

Sista måndagen i maj innebär i vanlig ordning att det är dags för kommunfullmäktige här i Umeå. Alldeles nyss kikade solen fram men det är alls ingen värme ute. Trots det sena datumet så tog jag faktiskt på mig handskarna när jag cyklade hit tidigare imorse. Så nu vill jag faktiskt ha värme. Tack på förhand. ?

Det har varit skönt med en kort jobbvecka när torsdagen var en röd dag. I fredags hade jag möten på förmiddagen och en del jobb att göra klart på eftermiddagen men det kändes ändå som att det blev en lång helg. Igår var det Mors dag och jag blev så glad över den vackra blomman jag fick av mina fina barn. En stor fin rosa ros i kruka fylld med knoppar som förhoppningsvis kommer att blomma länge. Tack finaste ungdomar! ❤️

Just nu håller vår bostadsrättsförening på med att måla fasaderna och fönstren på våra fastigheter. Vårt hus är från 1874 och både K-märkt och byggnadsminne så det är förenat med en hel del extra saker att förhålla sig till när man måste renovera. Vår fastighet är först ut och just nu håller de på att ta bort den gamla felaktiga färgen och det är rätt ansträngande med den jobbiga lukten av medlet de använder, men målbilden är att det blir fint när allt är klart.

Idag är jag glad över att läsa Folkbladets artikel om hur starka politikerna är på sociala medier och där Anders har en mycket bra position i både länet och landet. Det har länge varit en viktig kanal för kommunikation och kompletterar möjligheten att kommunicera med fler än innan sociala medier fanns.

Som ni vet så är kommunikation och teknik nånting som jag gillar, så kombinationen av dessa i form av sociala medier har jag pysslat med i tio år, bloggandet började jag med i början av 2006 så tiden går snabbt. För en tid sedan kikade jag igenom lite av vad jag skrev då och det är kul att läsa så här tio år senare. Det har hänt massor sen dess förstås.

Från att ha börjat med att blogga 2006 och därefter följa utvecklingen med Facebook och Twitter, så har ju min närvaro i sociala medier utökats med Instagram, snapchat, LinkedIn, Pinterest, Google+, Flickr, tumblr, och ett gäng till som har kommit och gått under åren. Var och en av dessa har ju olika profiler och det är skillnad på vad man gör i de olika medierna, framför allt tycker jag att det är stor skillnad på tilltalet i de olika kanalerna.

Om du vill följa mig på någon av dessa så är du varmt välkommen! Du hittar mig högst upp på bloggens sida, bara att använda knapparna där ?.

Trevlig måndag!