Inbjuden att tala i Budapest

Landat på Bromma efter en bra dag i Bryssel och i väntan på flyget hem så har jag i sedvanlig ordning såklart gått igenom mejlen som ramlat in under dagen. Efter mitt tal om Umeå och hur vi jobbar med klimat- och miljöfrågorna, så såg jag nu att jag fått ytterligare en förfrågan om att vara key note speaker (typ huvudtalare) på en konferens i Budapest.

Himla kul att de uppmärksammat mina insatser som ambassadör för Covenant of Mayors (borgmästaravtalet) och allt vi gör i Umeå inom detta område.

Denna gång fick jag frågan om jag kunde tala om hur man jobbar för att bli en sustainable city, hållbar utveckling alltså. Målgruppen för konferensen är politiker från Serbien, Montenegro, Bulgarien, Rumänien, Slovakien, Ungern och Slovenien. Stort upptagningsområde och roligt att de frågade mig ?.

Helt klart kan vi i Umeå bidra med massor av kunskap inom detta område och det är roligt att det uppskattas på europeisk nivå. Såklart hade jag tackat ja om det inte hade råkat krocka med vår inplanerade semesterresa. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så stämmer vår semesterperiod i Sverige inte riktigt överens med den i södra Europa. Men så är det ibland.

Himla kul och hedrande att få frågan dock, det verkar som att jag inte gjorde bort mig helt i Bryssel och Murcia således ?

Skämt åsido, att kunna få vara en del av att sprida kunskapen om en hållbar utveckling och det jobb vi gör i Umeå är mycket roligt. En riktig energikick!

Trevlig torsdag!