Sluta aldrig gå

Ännu har jag kvar några dagar på min sommarsemester och det är skönt och välgörande. Dagarna rullar på i ett behagligt tempo och jag ska försöka hålla kvar det även när jobbhösten drar igång på allvar. Även om det lär bli en utmaning att hålla kvar ett lugnare tempo. Men jag tänker mer i form av maraton än sprint, så då är det också något lättare att varva ner och ta pauser med jämna mellanrum.

Under sommaren har jag försökt läsa mer än jag annars under året brukar hinna och orka. Jag har ju gått över nästan helt till e-böcker och tycker som jag tidigare har skrivit, att det är smidigt. Det gör också att det är enklare att se hur många böcker som jag har läst och det är ju lite kul faktiskt. Jag blev lite överraskad över att se att jag faktiskt har hunnit läsa nästan 75 böcker (!) sen förra sommaren. Det trodde jag faktiskt inte först, men hittar man bra läsning så är det roligt.

Som idag då morgonen började med ett rejält regnväder med åska och det var bara skönt att lägga sig i soffan och läsa ut en bok som jag köpte i förrgår och som jag har tänkt läsa länge. “Sluta aldrig gå” av Christina Rickardsson. Läser du bara en bok i år så välj den.

Christina berättar medryckande om sin resa från en grotta i Brasilien till Vindeln i Norrland. Jag har förmånen av att umgås med henne och det är alltid energigivande och roligt. Emellanåt när jag läste boken så fick jag påminna mig om att det inte är fiktion utan hennes erfarenheter och upplevelser från barndomen hon berättar om. Vissa är så grymma och hemska att ingen, verkligen ingen, borde få uppleva sånt. Och i synnerhet inte små barn.

Men Christina är en driven kvinna och skriver mycket insiktsfullt och klokt om vad hon har varit med om under uppväxten, och under läsningen har jag både skrattat och fällt en tår. Så boken är bra, läs den!

Denna vecka är det Noliamässan, som vartannat år hålls i Umeå och i Piteå. Det är en mycket stor mässa där man kan hitta i stort sett allt man kan behöva och den är välbesökt med människor från när och fjärran. När mässan är i Umeå så deltar alltid moderaterna från länet där och av naturliga skäl (avstånden alltså) så är det vi moderater i Umeå som står för merparten av bemanningen där.

Igår var det extra kul då vår partiledare Anna Kinberg Batra besökte Umeå och Nolia. Hon gjorde besök på Norrmejerier på förmiddagen och var sen i moderaternas monter innan hon höll ett mycket välbesökt tal. Intresset för vår politik var så stort så att lokalen inte räckte till, men Nolia var snabb på att expandera salen så alla skulle få plats.

Nu har solen tittat fram igen och det blir en kväll utan planer, så antingen blir det något avsnitt av Game of Thrones som jag och Anders börjat se typ sist av alla 🙂 eller läsning. Mest skönt att inte ha något planerat alls tycker jag.

Trevlig torsdag!