Man förundras ofta

Det har varit en händelserik vecka som nu börjar gå mot sitt slut. För min del har det varit den första “hela” jobbveckan efter semestern och det känns faktiskt. Jag ser fram emot en helg som förhoppningsvis blir lugn och vilsam.

Politiskt har det varit en tuff vecka, och jag kommer inte att kommentera det mer än att jag hett önskar att alla förstår att det alltid finns en människa bakom alla rubriker. Det är lätt att fara illa i det offentliga samtalet och bli en som “alla” vet “allt” om, och det är ingen önskvärd situation för någon. Tyvärr baksidan av politiken och offentligheten.

Man kan ofta förundras över och bli förvånad över hur många runtomkring det är som “vet” hur någon är eller varför den gör som den gör. Och utifrån det sen skapa en bild som sällan har med verkligheten att göra och väldigt ofta sen torgföra det som nån slags “sanning”.

Men jag hoppas att alla skulle kunna åtminstone försöka sätta sig själv i en annan persons sits innan man häver ur sig än det ena än det andra. Det känns tråkigt att ha en magkänsla av att den här valrörelsen kommer att bli en smutsig sådan, sett till sociala medier och smutskastning av personer med andra åsikter. Jag hoppas verkligen att jag kommer att ha fel på den punkten. Gärna jättemycket fel.

Om en stund så ska jag värma bastun och förhoppningsvis kunna mota några baciller som känns onödiga att få, men det känns lite tungt i bihålorna så det brukar vara skönt med varm ånga då. En hemmagjord norrbottenskur som ni nu får receptet till 🙂 .

Vid det här laget vet ni ju att jag gillar funktionell teknik som gärna får vara snygg också, så det kommer nog inte som någon överraskning för er att mina nya hörlurar (mina gamla raspar och skrapar, plus att de inte sitter kvar i öronen på ett bekvämt sätt) är en kombo av det 🙂 .

Tidigare under sommaren så började jag kolla lite på nya lurar, jag använder de allra mest när jag reser vilket jag kommer att göra en del under den kommande hösten. Så efter att ha kollat runt en del och jämfört olika modeller så fastnade jag för dessa skönheter och idag på lunchen slog jag till. De var behagliga att ha på sig och stängde ute omkringljud på ett bra sätt.

Precis som med alla nya teknikgrejer så är det en härlig känsla att dra bort skyddsplasten och som ni ser så har jag inte gjort det än 😉 men det är snart dags. Underbart också när de funkar direkt utan installation eller liknande, utvecklingen går verkligen i rätt riktning.

Trevlig fredag!