Gammal hobby blir ny igen

Den här dagen har verkligen gått snabbt, mestadels tror jag det beror på att jag hade möjlighet att verkligen försjunka mig i och fokusera på intressant analysarbete på jobbet. Än så länge har mötesrallyt inte riktigt dragit igång och det är så skönt att ha möjlighet att kunna fördjupa sig i olika jobbgrejer.

På måndag är det höstens första kommunfullmäktige och i och med det så känns det som att startskottet för höstens uppdrag och jobb verkligen är igång.

Efter jobbet idag har jag bestämt mig för att så smått smyga igång igen med en av mina gamla hobbies, att fotografera mera. När vi kom hem från sommarens semesterresa bestämde jag och maken att vår gamla kamera som börjar ha ganska många år på nacken, skulle få en välförtjänt pensionering. Den har genom åren varit inne på reparation och fått vara med på många av våra resor.

Som jag tidigare har skrivit om så brukade jag fotografera en hel del när barnen var små, men de senaste åren har det inte blivit lika mycket med kamera. Det beror ju också på att mobilkamerorna successivt blivit bättre och då har man ju inte behövt ha en “extra” grej med sig.

Men nu fick jag lust igen att börja lära mig mer om fotografering igen, så jag har börjat med att fundera igenom vilket behov jag egentligen har. Som med det mesta så är det nog hyfsat lätt att villa bort sig i teknik och olika modeller, men efter att ha jämfört flera stycken så tror jag att jag hittat en som blir bra.

Så jag slog till och nu ser jag fram emot att snart få börja lära mig mer om kameran och fotografering. Men jag håller det förstås på en lagom-nivå för min del, det är bara en grej jag tycker är kul helt enkelt. Min tanke är att ha en funktionell och smidig kamera som får hänga med, då tänker jag att det blir en vana att fotografera när andan och lusten faller på.

Trevlig onsdag!