Samhällsfrågor och maxad avkoppling

Denna vecka går en del i engagemangets tecken, just nu är jag i Stockholm för månadens möten på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting.

Igår kväll hade vi sedvanligt möte med den Moderata delegationen och diskuterade bland annat den pågående utredningen om kostnadsutjämningen för kommuner och landsting, och det blev en hel del inspel till den.

Sen hade vi överläggningar om företagarfrågor som är viktiga för näringslivet och för att fler företag ska både vilja och våga växa. Just de frågorna ligger mig varmt om hjärtat, som gammal (nåja ?) företagare så är just förutsättningarna för företagande och förutsägbara spelregler viktiga.

Morgonen började med gruppmöte där de olika beredningarnas ärenden gicks igenom. I vanlig ordning blev det många och i vissa stycken långa diskussioner. Särskilt en information kan få stor betydelse för Umeå, men det får bli en cliffhanger ett tag till.

Det är alltid kul att träffa de moderata vännerna från hela landet, och även om det ibland skiljer sig åt lite i olika sakfrågor så delar vi värderingar om att det alltid måste löna sig att jobba, frihet och ansvar för individen och de lokala vinklingarna i samtal med regionnivån och den nationella. Allt hänger ihop.

Nu är det lunchpaus och om en stund så är det dags för en av ”mina” beredningar här på SKL, nämligen den internationella. Det blir intressant att Estlands ambassadör besöker beredningen för överläggningar om deras prioriteringar i samband med deras ordförandeskap i Europeiska rådet hösten 2018.

Jag längtar massor till ikväll då sonen hälsar på och jag ska göra mitt bästa med att skämma bort både honom och dottern. Tänker att man får göra det som mamma ibland ?. Har tagit en dag ledigt imorgon och ska göra så gott jag kan med att maxa det med avkoppling och familjen.

Just nu hoppas jag på att regnet här i Stockholm ska upphöra innan det är dags att promenera till centralen för att ta mig till Arlanda och sen det efterlängtade flyget hem.

Trevlig torsdag!