Det gäller att vara uppmärksam

Arbetsveckan har avrundats med en fredag med en hel del att göra. Förmiddagen ägnade jag åt att pyssla med jobbdatorfix. Det har bytts till Windows 10 och Office 365, så det var lite att justera med inställningar och sånt. Det var nästan så jag en stund tänkte att det här gick lite för lätt, vad har jag missat? 🙂 Skönt när det funkar smidigt.

Men som ni vet så gillar jag ju nya grejer och teknik, att lära mig nya system eller appar att utforska är något som inte känns jobbigt för mig. Såvida det funkar förstås, är väl säkrast att tillägga. Men peppar peppar, so far so good. Återstår inställningar i mejlen som av någon outgrundlig anledning väljer att lägga merparten av mina inkommande mejl i skräpkorgen. Så det gäller att vara uppmärksam på var det hamnar. Jag har som tumregel att inte tömma papperskorgen förrän jag måste, så jag brukar hinna med att gå igenom allt.

Vid lunchtid idag fick jag delta på ett positivt arrangemang då Upab (Umeå Parkering AB) där jag är vice ordförande invigde det senaste tillskottet i stadens parkeringshus. Järnvägsallén med 240 p-platser är nu klar och blev riktigt bra faktiskt, ljust och fräscht med biljettlöst betalningssystem, solceller som energikälla och ljusmarkeringar som visar vilka p-platser som är lediga eller upptagna.

Paulina Granberg (S) ordförande, Elin Pietroni VD och jag som är vice ordförande för Upab vid dagens invigning

Det är ett strategiskt bra tillskott till Umeå och utvecklingen i staden, och fokus är på att kunna erbjuda fler arbetsplatsparkeringar för att frigöra fler parkeringsplatser i centrum. Bra utveckling. Och bra avrundning på denna vecka.

Imorgon är det dags för Umeå universitets årshögtid då nya professorer ska installeras och promoveras. Det brukar alltid vara en trevlig tillställning och det lär det säkert bli även denna gång. Mer om det senare förstås.

Trevlig fredag!