Premiär för två saker

Vädergudarna bjuder på snöblandat regn idag och i år så längtar jag inte efter snö, inte än i alla fall. Även om det är slutet av oktober och inte alls ovanligt med snö vid denna tidpunkt, så får det gärna bero ett tag till. Det är så smidigt och framför allt tidseffektivt att kunna cykla överallt och snön brukar liksom sakta ner farten på hojen om man säger så.

Hela denna vecka är jag på hemmaplan och det är riktigt skönt. Både att hinna med en hel del tankearbete och reflektion i jobbet, ja och såklart en hel del skrivjobb och andra rutinartade grejer. Jag försöker också få till träningspass med tätare frekvens än under de veckor det är mer resande. Mår så bra av det och får ny energi och landar många tankar.

I lördags var det som jag skrev tidigare dags för Umeå universitets årshögtid där nya professorer skulle installeras. Jag och Anders deltog där och jag tror att det var den trevligaste årshögtiden på länge, många vänner och bekanta som man hann prata med under kvällen och trevligt sällskap vid bordet.

För min del var det premiär för två saker; dels att mamma inte hade sytt min klänning (alla tidigare gånger har jag haft en ny klänning som hon sytt), dels att den var svart 🙂 . Det brukar ju annars vara en snygg och “bekväm” färg som jag gillar, men just på högtidsmiddagar brukar jag välja någon färg. Mest för att alla herrars frackar just är svarta 🙂 .

Jag fick toppenservice av Evelina Boström som äger Stylelevel, ett företag som säljer kläder här från Umeå. Kika gärna in på deras webb för inspiration! Denna gång hittade jag inte riktigt rätt först, men tack vare lite framförhållning så fick jag suverän service av Evelina som letade upp denna klänning åt mig. Satt som en smäck!

Jag tycker att det är så roligt att kunna gynna våra lokala entreprenörer här i Umeå, de är många och duktiga. Kanske bäst att säga att jag inte får någon ersättning för att skriva om detta, om nu någon mot förmodan skulle tro det. Men jag gillar konceptet med att kunna köpa kläder i soffan 😉 .

Ikväll ser jag fram emot ett trevligt möte med nya och redan bekanta personer, ett par timmars trevligt umgänge helt enkelt.

Trevlig onsdag!