Julstämning trots regn

I torsdags när jag kom hem så snöade det här hemma, men senare samma kväll övergick det i regn som sedan har hållit i sig. Lite trist faktiskt, det var så fint med snö och skapade julstämning. Nåja, vädret är ju ett kärt samtalsämne men går förstås inte att göra något åt.

Det var skönt att vakna utsövd i morse utan väckarklocka och kolla nyhetsflödet vid frukosten. Igår började jag och Anders att se säsong 2 av The Crown som är en mycket välgjord serie om drottning Elizabeth. Lika välgjord som Downton Abbey som också är en av mina favoritserier.

Regnandet ute gav tid för lite julpysslande hemma istället för den sväng på stan jag hade tänkt göra. Den får nog vänta lite tror jag. Riktigt avkopplande att låta tankarna fara i vilken riktning de än vill samtidigt som några julkort blivit klara.

Det blir många ljus som tänds här hemma denna månad, dels för att jag gillar det förstås och dels för att det blir både stämningsfullt och ljusare när det är som mörkast ute. Det är ett par veckor kvar till jul och imorgon är det andra advent. Ser verkligen fram emot lite julledighet så småningom, men först är det två fullmatade veckor kvar. Men förberedelser inför nästa vecka får bero, åtminstone tills imorgon.

Nu är det en ledig lördag som återstår och kanske fler avsnitt av The Crown 🙂 .

Trevlig lördag!