Välkommen till Umeå Musikhjälpen!

Idag, eller rättare sagt ikväll, är det dags för Musikhjälpen att dra igång här i Umeå. Lite senare ikväll så sker inlåsningen av de tre programledarna i glasburen och jag är glad över att regnandet har upphört och övergått i snöfall istället. Liksom mycket mer julstämning då 🙂 . De har byggt upp allt på Rådhustorget, så välkommen till Umeå för att vara med på plats!

Temat för årets insamling är Barn är inte till salu. Helt självklart förstås, jag har så oerhört svårt att förstå de som utnyttjar barn på de mest otänkbara sätt. Fullständigt omänskligt och avskyvärt. Såklart. Så för min del har det varit helt givet att vara med och bidra till insamlingen. Gör det du också.

Från det ena till det andra, så verkar det som att universum vill fresta mig ofta just nu, både på sociala medier och som idag i fysisk form i brevlådan. Idag fick jag en kalender med ledarhundsvalpar för hela 2018, så om man ska låta den hänga framme hela året så kanske det blir tillökning i familjen så småningom 😉 .

Ja ni ser ju, det krävs ju sin kvinna att motstå detta 😉 . Och bläddrar man lite mer så blir det ju inte lättare direkt, valpar som är hur gulliga som helst. Och i just detta fall så är det ju även potentiella ledarhundar som ska läras upp, så de är ju lite mer än bara sällskap efter sin utbildning.

Själv är jag uppvuxen med hamiltonstövare hemma och har även haft två egna flatcoated retriever och även en cockerspaniel. Ingen av dem hade lämpat sig för jobb som ledarhund, alldeles för mycket lek i dem för det. Så labradorer som är något lugnare funkar oftast bättre för det.

Igår fick jag och Anders en idé på morgonen, så vi bokade biljetter till Solsidan på bio och det var en rolig film med lite svärta i också. Jag tycker att de hade fångat livet på ett bra sätt, också blev det ju lagom mycket av Ove Sundberg 😉 . Se den gärna om du har möjlighet!

Ikväll blir det en promenad till stan för att vara med på inlåsningen och starten av Musikhjälpen i snöandet. Innan dess väntar lite mat och läsning av handlingar, imorgon bär det av till Bryssel för terminens sista mötestillfälle och sen stannar jag i Stockholm för möten på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) innan det är dags att åka hem igen.

Det lackar mot jul och det känns riktigt bra, ser fram emot en avkopplande ledighet med familjen snart.

Trevlig måndag!