Sporadisk vila och eftertanke

Som ni vet så tycker jag ju om att skriva och bloggen är ett forum som passar bra för mig, skrivande gör att tankar lättare kan falla på plats och ge utrymme för reflektioner.

Den senaste tiden har det tyvärr inte funnits så mycket tid eller kanske framför allt ork, att skriva särskilt mycket. Så bloggen har fått lite sporadisk vila, mer eller mindre frivillig dock. Men som ni vet så har det varit ganska fullt upp för mig den senaste tiden och nu känns det som att resandet börjar ta ut sin rätt.

Jag ser verkligen fram emot julledigheten som börjar för min del om en vecka. Julfirande med familjen står högst på min önskelista och sen lite sol och värme. Mer om det när det närmar sig. De flesta julklappar är ordnade, och att ha det nästan klart i så pass god tid är nästan rekord för min del. Men man ska väl inte ropa hej förrän man är över bäcken… 😉

Veckan som gått har innehållit möte i Bryssel med COTER-utskottet där sammanhållningspolitiken i EU framöver diskuterades bland andra frågor. Det är en fråga som kommer att få stor betydelse för Sverige och vår roll i EU efter 2020. Det handlar om stora frågor som socialfonden och strukturfonder där Sverige idag får nästan 15 miljarder till olika insatser. Västerbottens olika delar finansieras med 53 % av sådana fonder och i Västernorrland och Jämtland är det nästan 60 %. Så det är betydande belopp vi talar om. Förhandlingar pågår just nu och Brexit är förstås en faktor som kommer att påverka detta. I slutet av januari kommer EU-kommissionen med förslag till rekommendationer och sedan ska dessa slutförhandlas. Så det lär bli intensivt för de som ska föra Sveriges talan där.

Landade sent i onsdags kväll i Stockholm och igår var det överläggningar med partigruppen och därefter möte med beredningen för internationella frågor. Det är alltid trevligt att träffa vänner och bekanta från hela landet, utöver diskussion om aktuella politiska frågor och samhällsutveckling så blir det också många skratt. Det är viktigt att ha kul också.

Nästa år kommer att bli intensivt för alla, med tanke på att det är valår. Så vi fick en vädjan och uppmaning av vår ordförande Anders Knape om att verkligen ta vara på julhelgerna för vila i valfri form 🙂 . Såklart sagt med glimten i ögat, men med en seriös underton.

Året som går mot sitt slut har varit mycket intensivt, men som jag tidigare har skrivit om så har jag sen i somras aktivt försökt och tränat varje dag på att ta en sak i sänder och inte rusa långt fram i tankarna med det som sen ska göras. Det kommer verkligen inte av sig själv, det ska gudarna veta. Men det går faktiskt bättre och bättre. Med åren och hårda erfarenheter lär man sig till slut att den enda som påverkas av att jag funderar för mycket framåt är just det, jag.

Så fokus på den innevarande dagens uppgifter, det som komma skall står redan i almanackan 🙂 . Eller som att stanna upp en kort stund och titta på min fina amaryllis som ännu har ett par knoppar kvar!

Min ambition idag är att få till ett träningspass, kanske nu på lunchen eller när dagen är slut. Även om jag fått röra på mig en hel del på stora flygplatser där det är långt mellan gate och säkerhetskontroll, så räcker det inte med enbart promenader för att jag ska må bra. Morgonen började tidigt med ett inplanerat besök från Svoosh som kollade rören, allt var i sin ordning och det känns förstås bra. Sen har det varit fullt upp med jobb och nu tar jag en kopp kaffe såhär mitt på förmiddagen. En kort paus behövdes och nu är det dags att fortsätta jobba undan.

Anders kommer hem från uppdrag i Stockholm senare i eftermiddag och sen blir det en skön hemmakväll som nedvarvning och avrundning på denna vecka. På söndag tänder vi tredje ljuset i advent och det är inte klokt vad tiden går. Ni vet 🙂 .

Dags att återgå till jobbandet,

Trevlig fredag!