Mentala trösklar att ta sig över

Snön fortsätter falla här i Umeå och idag har vi haft ett ganska lätt snöfall hela dagen, så det blir en hel del snö som kommer ner. Jag ska försöka få till ett besök i någon av skidbackarna snart, men det är det där med tiden som ni vet. Har faktiskt haft funderingar på att investera i längdskidor också, men ännu har jag inte kommit mig till skott.

Det är så många fler mentala trösklar att ta sig över innan man står på längdskidor tycker jag, det ska vallas och grejas och annat pyssel. Plus att jag sen så väldigt många år sen bestämt mig för att utförsåkning är mycket roligare 🙂 . Men man ska aldrig säga aldrig, och det kanske är på tiden att åtminstone skaffa sig utrustningen för att kunna åka längd också. Jag menar, då finns det ju liksom inga ursäkter att inte ta sig ut i spåret.

Photo by Wil Stewart on Unsplash

Nåja, kanhända blir det helgens beting, vi får väl se. Innan dess är det dags för möten och sammanträden på SKL, Sveriges kommuner och landsting. Men som sagt, jag är faktiskt lite sugen på längdskidor…

Om en stund är det dags att promenera in till stan och stadshuset för månadens gruppmöte med den moderata fullmäktigegruppen här i Umeå. Först väntar lite mat och i skrivande stund är det faktiskt det jag väntar på, att det ska bli varmt alltså.

På lunchen idag unnade jag mig ett pass yoga och jag blev positivt överraskad över hur mycket smidigare än vanligt det gick. Jag har ännu inte fått till någon regelbundenhet kring just yogan, av någon outgrundlig anledning så har min hjärna fått för sig att det inte liksom är “riktig” träning. Vilket förstås är helt fel. Det vet alla som har prövat. 😉

Men idag blev det av och precis som efter varje tillfälle jag har yogat så tänker jag att jag ska få till en regelbundenhet i det. För det är så skönt för både kropp och knopp. Under en hel timme så varken kollade jag på klockan eller ens funderade på vad den var. Framsteg!

Igår köpte jag en bok som jag tyckte verkade intressant. För inte så länge sen så var författaren på Nyhetsmorgon en lördag eller söndag och jag råkade fastna framför programmet med en kopp kaffe. Resonemanget om hjärnans funktioner och uppbyggnad kopplat till sociala normer och konventioner tyckte jag var himla spännande och intressant. Så nu ser jag fram emot att börja läsa denna. Jag har ju ett gäng flygresor framför mig den kommande tiden, så bra böcker är verkligen ett bra sätt att resa 😉 .

Vad tror ni, visst verkar den intressant? Tänk att vi vet massor men ändå relativt begränsad kunskap när det gäller hjärnan, och nu vill jag direkt säga att jag verkligen inte raljerar med hjärnforskning, inte alls. Jag menar bara att trots att vi vet så mycket så finns det hur mycket som helst kvar att lära sig. Bara en sån sak som biologiska skillnader mellan könen och sen hur vi fostras olika. Hur intressant som helst att lära sig mer om.

Om du själv har ett bra boktips och skulle vilja dela med dig, så får du gärna lämna en kommentar här på sidan om det 🙂 .

Nu verkar det som att maten börjar bli klar, så det är bäst att göra i ordning lite så jag slipper stressa sen.

Trevlig måndag!

2 svar på ”Mentala trösklar att ta sig över”

  1. Rita Mikkola skriver:

    Jag har åkt slalom sedan 25 år tillbaka och ville prova längdskidåkning! Köpte mig vallningsfria skidor funkar toppen bara att åka iväg när lusten infinner sig ?njuter av denna motionsform Ett tips från mig Mvh Rita

    1. Låter härligt, det kanske blir längdskidor även för mig också 🙂
      Tack för att du delade med dig!

Kommentarer är stängda.