Tittar tillbaka ibland

Idag är det en riktigt vacker vårvinterdag här i Umeå med strålande sol från en klarblå himmel med fyra-fem minusgrader. Precis en sån dag man gärna skulle vilja vara ledig och ta sig utomhus på nåt lämpligt sätt. Det där jag har funderat på rätt länge nu med längdskidor pockar på en sån här fin dag.

På förmiddagen idag har jag fått nöja mig med att kunna titta ut genom fönstret på det vackra vädret och det är ju inte fy skam det heller. Om en stund kommer flygtaxin och det är dags att åka till Stockholm för möten och överläggningar på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Har ett par möten redan i eftermiddag och sen ikväll, så det är mötesrally som väntar. Men som jag ser fram emot.

Det blir en dag längre än vanligt för min del då SKL har sin årliga internationella dag på fredag. Man brukar försöka lägga det i anslutning till de månatliga mötena för att dels göra det smidigt för så många ledamöter som möjligt att kunna delta, dels att hålla nere antalet resor. Det blir ju ingen extra resa för att delta på denna dag då man redan är på plats. Klokt.

Jag tycker att det är ganska kul att fotografera på en mycket modest amatör- och hobbynivå, men jag har inte haft så mycket ny inspiration för det då det har varit grått och kallt väder. Men såna här dagar då vädret är så vackert så väcks lusten till liv igen. Ja att fotografera alltså. Bäst att vara tydlig 😉 . Så min smidiga kompaktkamera får följa med i väskan och så hoppas jag att det är fint väder även i vår vackra huvudstad.

Som ni ser är det inte jag på bilden, men visst ser det kul ut? Photo by Cameron Kirby on Unsplash

När dottern var nyfödd, vilket nu börjar vara 23 år sen (jösses vad tiden går!), så köpte jag en systemkamera med två olika objektiv. När jag tittar tillbaka ibland i fotoalbumen så är det riktigt kul att se vilka fina bilder det blev med den kameran. Jag hade en period med svartvita foton också och det blev faktiskt riktigt fina bilder. Det gör stor skillnad att ha en bra kamera. Numera prioriterar jag att kunna ha med mig kameran i väskan och givet den snabba teknikutvecklingen så går det ju inte att jämföra dagens kvalitet med hög upplösning och komprimerad teknik med hela kameraväskan som jag fick släpa på förr i tiden.

Så teknikutveckling är bara att bejaka och välkomna om man frågar mig.

Nu ska jag äta något lunchaktigt innan taxin kommer, sen väntar huvudstaden.

Trevlig onsdag!