Lördag, söndag och säkerhet

Helgen som passerat har varit en ledig sådan, men ändå fylld av hemmapyssel och familjegrejer. Jag och maken promenerade iväg till badhuset på lördag förmiddag för att simma ett tag. Skön träning som kändes efteråt, det kan nog bli en god vana framöver. Som komplement till annan träning som styrka, kondition och yoga så tycker jag att simningen är perfekt. Dessutom så passar lördag morgon eller förmiddag bra för just det.

Det blev ett besök i Övik hos makens familj på lördag eftermiddag och kväll, och jag ska inte sticka under stolen med att det var skönt med en stund i soffan hemma på kvällen och sen att somna tidigt. Det tar på krafterna att resa, kanske lite mer än man tror faktiskt. Även om jag blev nästan barnsligt glad över att det gick att boka om flygresan hem från Bryssel i fredags till ett tidigare plan än planerat, så blev det ändå kväll innan jag var hemma. Så efter Let’s dance så var det tungt att hålla uppe ögonen.

Igår bytte jag gardiner och städade hemma, skönt efteråt och jag roade mig med att kolla hur många steg jag kom upp i. Det blev lite drygt två kilometers gång av att hålla på att fixa hemma! Vem trodde det liksom. Så då är det ju bra att få vardagsmotion i dess sanna bemärkelse ?. Sen blev det en promenad genom stan till dottern och hennes sambo som bjöd oss på våfflor på våffeldagen. Mums!

Som en liten bonus fick vi busa lite med deras sötnos som ännu är en liten kattunge men växer så det knakar ?

Dagen idag började med säkerhetsutbildning för fullmäktiges ledamöter och det var både en del som man redan visste, men också några nya informationer. Det kostar på att vara förtroendevald emellanåt, och att vara en del av vår demokrati. Men som jag ser det som fritidspolitiker så borde så många fler engagera sig samtidigt som jag kan förstå att tröskeln för det kan vara hög ibland, kanske särskilt när man kan se på nära håll vad det kan medföra.

Kollegan Fredrik Thoms ansvarade för en del av utbildningen och jobbar med säkerhetsfrågor i Umeå kommun. Nyttig och bra information.

Fullmäktige är igång sen ett tag och om man ska kika på agendan så lär det nog bli en lång dag här i fullmäktigesalen. Det är en solig dag denna sista måndagen i mars och nu längtar jag mycket efter plusgrader också, istället för de fjorton minusgrader som det var imorse. Brr. Ska bli skönt att få hänga undan dunkappan snart och istället ta fram tunnare jackor och möta våren.

Eller varför inte cykeln ?

Trevlig måndag!