Fredag, Bryssel och snart påsk

Igår var det en lång och fullmatad dag här i Bryssel och under dagen hann jag inte med bloggen, och när jag var tillbaka på rummet senare på kvällen så fanns det inte tillräckligt med ork. Utöver en lång mötesdag så var det varmare än vanligt i plenisalen och det blir man ju inte direkt piggare av heller.

Det har varit bra möten här och så hinner man även med mycket bra samtal med kollegor från hela landet och från de flesta partier. På EU-nivå har vi från Sverige en hel del gemensamt trots att vi är från olika politiska partier. Inte alla förstås och inte i alla frågor. Men t ex jämställdhet är en sån fråga där vi svenskar är mer överens över partigränserna än vad man kan vara i respektive partigrupp på europeisk nivå.

Nåja, nu är det fredag och plenarsessionen pågår fram till klockan ett idag och sen är det dags att åka hem. Det ska bli så skönt att komma hem och sova i egen säng, som det alltid är. Jag ser fram emot en obokad helg som ändå kommer att innehålla hemmapyssel, men inga andra åtaganden av formell karaktär. Det behövs också ibland.

På måndag är det fullmäktige och det ska förstås förberedas, men det får bli nån gång under helgen. Både maken och jag har ju ibland lite udda ”arbetstider” (om man nu får kalla det så när det gäller förtroendeuppdrag, men jag tänker att ni är kloka och fattar hur jag menar ?) så oftast är det kvällar och helger som används till politik och förberedelser som t ex inläsning inför möten. Det är skönt att vi båda har liknande situationer, man har en förståelse för att man behöver göra sånt på kvällarna.

Nästa helg är det påsk, jag som tyckte att det nyss var nyårsafton ?. Det blir skönt med en lite kortare jobbvecka eftersom det är långfredag som är en röd dag. Innan dess så blir det en intensiv vecka med kommunfullmäktige, regionförbundsfullmäktige och så ser jag fram emot onsdag kväll då Ulf Kristersson och partiledningen besöker norra Sverige och Umeå. På onsdag klockan 17 så är det ett öppet möte på Rex där alla är välkomna. Hoppas vi ses där!

Trevlig fredag!