Ta tjuren vid hornen

Jag började jobba tidigt imorse och får nog tacka dagsljuset för den orken. Det är riktigt härligt att det nu blir märkbart ljusare och längre dagar för varje vecka som går, nästan så man märker det dag för dag. Det är lite kul att kolla på den traditionsenliga solfilmen som visas på vädret på SVT och se att det blir i stort sett en timme längre dagsljus per dag för varje vecka som går. Det märks och känns.

På lunchen så snabbade jag mig att byta om och fick hålla balansen många gånger på blankisen på väg till Iksu plus. Väl på plats där så fick jag ihop en halvmils löpning på bandet, det var behagligt. Jag lyssnar på en ljudbok just nu som jag köpte i måndags, Kvinnan på bänken av Anna Jansson. Det är Marie Richardsson som läser den och jag gillar hennes röst.

Benen var faktiskt ganska lätta idag som omväxling, det var skönt. Håller än så länge ett relativt lugnt tempo, jag vill få in en bra känsla för löpningen. Som ni vet så har jag ju försökt börja tycka om att springa i mer än tjugofem år, men skam den som ger sig 😉 . Dock gav sig insidan av skorna till känna, så det är nog bara att ta tjuren vid hornen och investera i ett par nya skor. Det brukar vanligtvis vara dags för det så här års. Vill minnas att jag köpte mina nuvarande dojor förra året i april eller maj, så det är nog bara att pallra sig iväg till Löplabbet igen.

Det är lite intressant faktiskt att det är så mycket lättare med i stort sett all annan träning, till och med hårda intervaller på Total training, än just löpningen. Min egen hemsnickrade analys är att det egentligen inte är själva löpningen som är problemet, utan att det är ganska monotont. Det är ju samma sak hela passet liksom. Och ja, jag vet att man kan köra intervaller, backträning, utomhus och allt sånt. Men löpningen är ju ändå likadan, typ. Fast nu känns det som att jag kan vara något bra på spåren, med en bra ljudbok som villar bort tankarna på annat 🙂 .

När jag har jobbat klart för dagen så lovade jag sonen att göra ett besök på Ikea för att köpa en hylla åt honom, så jag får sätta mig i bilen och åka dit. Hans närmaste Ikea ligger drygt tolv mil från honom och mitt cirka två kilometer, så det är klart att mamma fixar åt sonen 😉 .

Jobbveckan är ganska lugn, det märks att det är påsklov för dem som har barn i skolåldern. Vi andra får också ett något lägre tempo på mötesfronten tack vare det och det är bra som omväxling. Nu låter det som att maten är klar, dags att käka!

Trevlig onsdag!