Successiva förändringar och teknikhopp

Idag på eftermiddagen så har jag några timmars ledigt för att hinna köra upp till föräldrarna i Gammelstad. E4:an norrut var bar och trafiken var inte så intensiv från lunch och framåt, så det gick bra att köra och lyssna på ljudbok samtidigt. Bra underhållning i bilen 🙂 .

Massor av snö hos föräldrarna denna snörika vinter 🙂 

Väl framme i Norrbotten så är det ungefär samma väder som hemma, bortsett från att solen kikade fram litegrann. Men plusgrader och traktorer som skrapade vägen utanför ger hopp om att våren är på väg. Äntligen liksom.

Jag började morgonen tidigt för att hinna med en del mycket intressanta och lärorika jobbgrejer. Mycket handlar om digitalisering i olika former och det är något som intresserar mig som ni vet. För samhället i stort så kommer mycket att förändras framöver, precis som det konstant har gjort genom historien. Förändring är det enda som är beständigt.

Jag tror att vi kommer att behöva ta ställning till många förändringar kopplat till automatisering i arbetslivet, men huruvida det kommer att bli successiva förändringar eller större teknikhopp är ju svårt att säga förstås. Kanhända blir det både och inom olika områden. Det är ju bara att titta på utvecklingen på mobiltelefoner för att ta ett konkret exempel som alla märker av.

Inom alla delar av samhället kommer det att ske förändringar kopplat till tekniken och digitalisering och utan att förminska de utmaningar som kan bli problem så tror jag att såväl politiken som näringsliv och det civila samhället kommer att behöva möta dem gemensamt.

Från det ena till det andra så ser jag nu fram emot att hinna umgås både med sonen och föräldrarna under helgen, det blir lite fix och pyssel här och förstås massor av god mat i vanlig ordning 😉 .

Trevlig fredag!