Nykomling med erfarenhet

Snygg och superskön kjol från Stylelevel 🙂 (Foto: Hanna Eriksson VK)

Igår publicerades den intervju och fotografering som gjordes för en tid sen i Västerbottenskuriren, eller VK som alla säger. Intervjun fanns under rubriken Valets nykomlingar, och det är ju delvis sant förstås för min del. Jag står tvåa på listan för Moderaterna inför landstingsvalet, som kommer att bli Region Västerbotten från den första januari 2019.

Trots att jag genom åren har hunnit med en hel del faktiskt inom politiken så finns det ju massor kvar att göra. För min del känns det mycket inspirerande med regionfrågor, hälso/sjukvårdsfrågor, förebyggande hälsovård, digitalisering och massor av andra frågor som berör de flesta i olika faser i livet.

Så sammantaget känner jag mig inte så mycket som nykomling ändå inom politiken, eller en nykomling med erfarenhet kanske 😉 . Är du intresserad av att läsa lite mer om mina olika uppdrag på lokal, regional, nationell och internationell nivå så kan du klicka på fliken Om mig – Politik som du hittar på startsidan av min webb/blogg.

Igår blev annars min lediga lördag en sådan som jag kommer att bära med mig länge i hjärtat. Jag fick hjälpa sonen med en ny hylla till hans lägenhet och sen fixade och pysslade vi tillsammans där några timmar. Det blev många bra samtal och bara att vara tillsammans är så himla härligt. Att kunna få hjälpa sina vuxna barn är en underbar sak och att kunna bistå med några smarta hushållstips som jag själv fått av mamma och mormor känns också fint att föra vidare.

Det blev så fint i hans lägenhet och han var jättenöjd och bättre än så kan man inte begära. Lycka!

Idag körde jag hem igen till Umeå och E4 söderut var helt torr med bara vägbanor – äntligen! – och solen sken. Det är fortfarande mycket snö kvar, men jag hoppas att det nu blir varmare och att det smälter undan fort. Jag skottade loss cykeln som har fått stå under vintern och nu tror jag att jag ska lämna in den för en vårservice.

Veckan som kommer blir en fullmatad sådan med en hel del som ska hinnas färdigställas på jobbet utöver två utskottsmöten för Regionkommittén i Bryssel. Det är en diger volym med handlingar inför båda mötena och jag lär få återkomma mer om de aktuella frågorna där.

Nu vankas det en kopp te hemma med maken, dags att gå igenom logistiken för den kommande veckan.

Trevlig söndag!