Sommarsolståndet och tillökning i familjen

Midsommar står för dörren och idag är det sommarsolståndet, så idag gäller det att passa på att njuta av den ljusaste dagen på året. Förmiddagen har varit solig och ganska behaglig temperatur, även om jag välkomnar mer värme med öppna armar så var måndagens regn välbehövligt för gräsmattan.

Jobbdagen hittills har bestått av att knyta ihop några säckar och att ägna mig åt inläsning inför hösten. Jag har ännu drygt två veckors arbete kvar innan min semester, men det känns som att alla har kört full fart mot midsommar för att därefter kunna varva ner. Nästa vecka är ganska luftig om man tittar i almanackan, så jag ser fram emot att kunna ägna mig åt lite asocialt arbete som läsning ofta är. Men det är skönt att kunna få sammanhängande tid där mobilen varken ringer eller plingar lika frekvent som under en arbetsvecka på hösten.

Det behövs också tid för tankar och reflektion under planeringsfasen, i alla fall för min del. Men så har jag ju alltid tyckt om att läsa och lägga strategiska pussel.

Jag vaknade imorse med en lätt huvudvärk och funderade på om jag druckit för lite vatten efter gårdagens träning, men det släppte efter en stund vilket var bra. Alltid jobbigt att ha ont någonstans, och särskilt i huvudet när man ska jobba. Såna gånger skänker jag extra tankar till de som lider av kronisk värk eller migrän och tänker att jag inte borde klaga.

Som jag skrev igår så var mitt mål att hitta ett par nya sandaler eftersom mina gamla har gjort sitt efter några års frekvent användning. Jag kikade runt en stund och så hittade jag dessa, Sweeks of Sweden, som jag tyckte om. Sköna, bekväma och snygga!

För en gångs skull så lydde jag rådet att impregnera sidan av dojorna innan jag började använda dem 🙂 så nu ser jag fram emot att få god användning av dem under en sommar som förhoppningsvis blir både lång och fin.

Ikväll ska jag få mysa lite med Sigge, dotterns kattunge som nästa vecka får tillökning i familjen i form av en liten brorsa. Ja kattbrorsa alltså 🙂 . Det är härligt med djur, jag har ju själv haft hundar genom åren, hamiltonstövare, cocker spaniel och två flatcoated retriever. Sen har ju barnen vuxit upp med hamster (hade jag själv innan vi fick första vovven), geckoödla (gissa vem som fick mata den levande syrsor… ledtråd: inte barnen i alla fall 😉 ), och kaniner. Så det har varit djur i olika former genom åren, och emellanåt blir man ju sugen på hund igen. Men det tar också mycket tid i anspråk så det är viktigt att känna att man har tid med det ansvaret.

Nåväl, man har ju lärt sig genom åren att man aldrig ska säga aldrig, så den som lever får se. Nu står eftermiddagens jobb snart för dörren och jag ska försöka vara effektiv för att kanske hinna avrunda något tidigare än planerat.

Trevlig torsdag!