Tack för denna gång Visby

Då går detta års Almedalen till sitt slut för min del, det är ju ännu tre dagar kvar inklusive idag. På morgonen blev det en promenad och det känns tydligt att de som är kvar nu går på ångorna.

Det tar på krafterna att jobba här, inget att sticka under stolen med, men det är också så bra att göra just det. Möjligheterna att få till både planerade och oväntade möten är väldigt stora här och det är något unikt med att kunna ha denna möjlighet.

I år har fokus varit skiftat gentemot tidigare år, obehaglig närvaro av NMR (nordiska motståndsrörelsen). Personligen har jag inte kommit i närheten av dem, mest för att man blir mer uppmärksam på sin omgivning än man har behövt vara tidigare år. Våldsbejakande extremism är otäckt och samhället måste ta detta på stort allvar och ta i med hårdhandskarna mot det, oavsett om det höger-, vänster- eller islamistisk extremism.

Jag passar på att skriva några rader här innan det är dags att åka till flyget för att äntligen landa hemma. Som jag trodde i tisdags så har det inte blivit tid för bloggen i någon större bemärkelse. Jag har fokuserat på många bra möten här på öjn denna vecka.

Sammanfattningsvis så har det varit givande dagar, som det brukar vara, och jag har många bra uppslag inför den kommande hösten. Men det får bero fram till just hösten, nu väntar sommaren och semestern.

Det blev skönt väder de sista dagarna och nu känner man igen Visby på sommaren igen ?. Redan på morgonpromenaden räckte det med t-shirt och shorts, vilket är mer än man kan säga om de föregående dagarna då man hellre har försökt ta på sig det mesta man hade med sig i väskan. Samtidigt ?.

Ända sen jag var liten och familjen åkte på semester till Gotland första gången har jag gillat öjn. Det är verkligen annorlunda mot större delen av vårt vackra land. Miljön innanför ringmuren är ju helt underbar, liksom resten av öjn.

När jag själv blev äldre och innan barnen kom så åkte vi på bilsemester med hundarna och cyklade på öjn. Det skulle jag gärna göra igen, sommartid med fint väder är det nästan som att vara utomlands. Så om du inte har varit på Gotland och får möjlighet att åka hit, gör det!

Nu är det dags att stänga resväskan och snart promenera iväg till skjutsen till flyget. Åh så skönt det ska bli att komma hem till Umeå!

Som vanligt så säger jag inte hej då utan på återseende Visby!

Trevlig fredag!