Disco, dagsljus och Dahl

Igår eftermiddag så började det regna rejält och det har fortsatt med ökad intensitet hela dagen idag också. Så här i väntan på att lunchen ska bli varm så tänkte jag plita ner några rader om helgen som gick. Ett grått novemberväder med regn är inget som direkt gör att jag blir pigg, men då är det skönt att ha annat att göra också. För helt ärligt så blir jag ganska trött när det är sånt här väder, men det lär jag nog inte vara ensam om.

Framför allt saknar jag dagsljuset och den här tiden på året så försöker jag prioritera att vara ute åtminstone en stund mitt på dagen, för även om det inte är så ljust och soligt ute så hjälper dagsljuset ändå till att pigga upp lite grann. Som i fredags då jag överraskade mig själv med att ta en betydligt längre löptur än jag hade tänkt på lunchen. Jag bytte snabbt om (så man inte hinner känna efter för mycket och ångra sig 😉 ) och joggade iväg mot Gammlia.

Just nu så lyssnar jag på en bra ljudbok, den senaste av Mons Kallentoft som jag tycker skriver bra. Himmelskriket heter den och jag har lite grann kvar att lyssna på. Med den i öronen så hade jag tänkt att jag springer så långt jag orkar och har lust, helt utan att ens kika på någon klocka för tidtagning eller så. Den första kilometern kändes lite seg och motig, men när jag kommit igång i skogen på Gammlia så lät jag tankarna och benen välja tempot. Det blev lite drygt en timmes löpning och när jag kom hem så såg jag att det räntade ihop till hela 10,6 km!

Vilken härlig känsla att ha inför helgen!

I lördags så var det äntligen dags för det som jag och Anders sett fram emot ett bra tag, nämligen Alcazar som gör sin sista turné efter 20 år. Och wow vilken härlig discoshow de bjöd på! Vi stod upp och dansade med nästan hela tiden och när vi promenerade hem efteråt så var det på lätta ben, låt vara med visst tjut i huvudet efter bra musik 🙂 . Bra lördagsnöje i Umeå!

Jag är glad över att jag åter har kommit igång med mitt läsande av nöjeskaraktär, det där med handlingar och förberedelser inför sammanträden medför ju också alltid en mängd med inläsning men det är ju jobb och inget som jag riktigt räknar in när jag pratar om bokläsning. Ända sen jag var liten och började kunna läsa själv i sexårsåldern så har jag läst böcker, ofta flera stycken varje vecka. Bibliotekskortet var mycket bra att ha.

Arne Dahl är en författare som jag har läst massor av, tror att jag har plöjt igenom nästan alla av hans titlar om A-gruppen genom åren och nu har jag börjat med en ny serie böcker av honom där han använder Sam Berger och Molly Blom som huvudkaraktärer. Jag började med Utmarker och fortsatte med Inland som jag läste ut igår eftermiddag. Det blev en hyfsad promenad mitt på dagen med maken och sen kom regnet, så det var ganska skönt att lägga sig i soffan och läsa.

Även om det alltid finns massor av hemmapyssel som egentligen skulle behöva åtgärdas, men igår fick läsningen gå före. När jag läste klart Inland så var det trevligt att direkt kunna fortsätta med Mittvatten som är den tredje delen i den serien och nu ser jag fram emot fortsatt spännande läsning.

Denna vecka har jag ett par resor som väntar, det är sammanträden och beredningar på SKL som väntar om ett par dagar och även en dialogkonferens om EU:s sammanhållningspolitik efter 2020. Så veckan lär bli fylld av mer inläsning, men på flygresorna brukar jag försöka prioritera nöjesläsning om det går. Det återstår att se 🙂 .

Dags för lunch och sen att spänna upp paraplyet för eftermiddagens möte och sen väntar kvällens gruppmöte med den moderata fullmäktigegruppen här i Umeå.

Trevlig måndag!