Dagsljus för att orka mer

Förmiddagen har gått i ett högt tempo och det är spännande tider just nu. Det har varit en grå förmiddag här i Umeå, men det regnar inte och det är ljusare än igår. Jag tänkte byta om och snabba mig ut för en liten löpsväng på lunchen, den får bli kort men åtminstone en halvtimme hoppas jag hinna med innan eftermiddagens jobb väntar.

Det är välgörande att få röra på sig lite lätt och få dagsljus den stund det finns och särskilt nu, den mörkaste delen av året, så är det viktigt att försöka få lite dagsljus för att påverka melatoninet som ökar vid mörker och gör att man blir trött. Det är ett viktigt hormon som är helt nödvändigt, men för mycket av något är sällan bra.

Så idag ska jag göra vad jag kan för att bibehålla energinivån, förmiddagen har varit produktiv och det hoppas jag att eftermiddagen också blir. Mina hörlurar är laddade och jag ser fram emot att hinna lyssna något kapitel på ljudboken samtidigt som kropp och flås får jobba i ett lagom tempo.

Igår hade vi gruppmöte med den moderata fullmäktigegruppen här i Umeå och det var mer än välbesökt. Stolarna tog slut och ventilationen hade gärna fått vara lite bättre om man frågar mig. Vi lyfte in många extrastolar så alla fick en sittplats och det var god stämning bland alla och extra kul att det var så många nya deltagare som vi fick hälsa varmt välkomna!

Imorgon är det dags för sammanträden på SKL och dialogkonferens om EU:s sammanhållningspolitik i Stockholm så det blir en tidig revelj och kvällen ska jag ägna åt att läsa handlingar inför kommande möten. Därför behöver jag försöka nyttja dagsljuspåfyllningen så gott det går för att inte somna så tidigt. Jag tycker att det redan efter klockan fyra på eftermiddagen börjar bli svårt att hålla igång samma energinivåer, mörkret påverkar mer och mer för varje år.

Så man får göra det man kan med det man har där man är helt enkelt och vara nöjd med det man hinner med. Den största träningen för mig består i att tänka att allt är bättre än inget de dagar jag inte riktigt hinner med det jag har tänkt, och det är också nyttiga övningar förstås.

Trevlig tisdag!