Avvecklar jobbet inför det nya som väntar

Dessa dagar är det både nya saker som ska komma på plats kopplat till mina nya kommande uppdrag och en hel del avslutande saker som ska färdigställas på jobbet. Igår var det till exempel uppstart på mandatperioden för kommunens räkning och det hölls en nyvaldsutbildning med nyttig information om uppdraget som förtroendevald i Umeå kommun.

Det finns alltid massor av nya saker att lära sig och som det verkade igår så var det i vanlig ordning kommunjuristens ord och några förmaningar som landade. En sån sak som vad som är en offentlig handling är ju alltid viktigt att veta. Och när den blir det. Även vi som har varit med i förtroendebranschen många år har alltid nytta av att få det påmint. För de ledamöter som börjar med sitt första uppdrag nu så kan jag tänka mig att det var en hel del nytt att ta in, så det är bra att det kommer att bli fler tillfällen för fördjupad information om förutsättningarna att vara förtroendevald.

Alldeles nyligen blev det klart vem som kommer att vikariera för mig som omvärldsstrateg i Umeå kommun och det känns bra att veta att de långsiktiga påverkansfrågorna kommer att fortsätta att lyftas och jobbas med. Dessutom är jag glad över att lämna över mitt pågående jobb i goda händer och i dessa dagar är det just det jag håller på med. Avvecklar mig själv steg för steg från jobbet för att ge plats åt det nya som väntar för mig.

Idag har jag tömt mitt kontor eftersom det återstår en hel del jobb men på annat håll innan året är slut. Och det är ju inte många jobbdagar kvar nu för min del innan jag övergår till att vara förtroendevald på en betydande del av heltid. Det ska bli så roligt att än en gång få förmånen att kunna ägna mig åt samhällsfrågor och politik på heltid, förra gången var ju när jag var riksdagsledamot och både före och efter det har jag ju haft politiken som fritidssyssla vid sidan av heltidsjobb.

Så min kommande julledighet ska bli ett gyllene tillfälle för vila, läsning, lagom mycket träning och semesterlunk som uppladdning inför ett mycket bra kommande år!

Bilden här ovanför tycker jag sammanfattar min känsla inför det kommande året och så får jag dessutom inspiration för löpningen igen 🙂 . Framför allt sommarvärme och en enkelhet i att bara kunna knyta löparskorna och ge sig ut för en tur. De senaste dagarna har det snöat här hemma i Umeå, så det blir i alla fall lite ljusare i och med det. Men det där med snömodden och slasket som har varit samtidigt, nja det kunde jag gärna hoppa över.

Jag rev av ett pass bodypump igår efter jobbet och det var välgörande att få lite extra energi i mörkret. Sen bytte jag om och hjälpte dottern och hennes sambo att flyttstäda i deras lägenhet som de har tömt. Så går det lite fortare för dem att få börja fixa i ordning i deras nya fina lägenhet som är lite större. Båda katterna verkade trivas utmärkt med lite mer yta 🙂 .

Trevlig onsdag!