Härliga lördag!

Imorse vaknade jag tidigt av mig själv och inte väckarklockan, väldigt behagligt och välgörande. Detsamma gick ju verkligen inte att säga om vädret som denna första december bjöd på, det har känts som att det ligger en grå säck över allt ute. Dessutom regn och blåst som lök på laxen i den anrättningen.

Men jag hade god energi och några myror i benen som behövde få röra på sig, så jag bytte om efter att ha sett Marcus Oscarsson på TV4 Nyhetsmorgon och drog iväg på en löprunda. Och det blev en jätteskön löptur i ungefär en halvtimme längs Umeälven! Benen var pigga och både kropp och knopp var på helt rätt ställe, så vädret gjorde verkligen ingenting utan var snarare bara skönt. Härlig start på lördagen!

Dessutom så var det skönt att försöka få så mycket dagsljus som möjligt då det är så mörkt större delen av dygnet just nu. Och det funkar verkligen för min del, det ger extra energi och kraft för resten av dagen.

Jag och maken hade några ärenden på stan som det var dags att uträtta, så vi promenerade en sväng dit och gjorde klart dem innan det var dags att hjälpa dottern och hennes sambo med flyttbestyr. De har fått en ny jättefin och lite större lägenhet som lyckligtvis är i samma hus som deras nuvarande och vi hjälper ju självklart till med det som behöver göras hos dem. Så det är helgens uppdrag 🙂 .

Imorgon är det första advent och jag har julpyntat lite grann här hemma, det är alltid så mysigt att få ta fram delar av min samling och tända ljusstakarna i fönstren. Julen är verkligen en av mina favorithögtider och det är dags att fylla på förrådet av stearinljus. Senare ikväll blir det nog lite stickning i tevesoffan känns det som, särskilt som regnet fortsätter och morgondagen ska ägnas åt fortsatta flyttbestyr hos dottern.

Trevlig lördag!