Missa inte Bildmuseet i Umeå

Igår kväll fick jag förmånen att få en guidad rundvandring på Bildmuseet på ett studiebesök tillsammans med många intresserade partivänner från Moderaterna här i Umeå. Så himla roligt och intressant! Här är chefen för Bildmuseet, Katarina Pierre, som var den som mycket engagerat berättade om såväl installationerna som själva museet och dess historia.

Just nu har de en utställning som även har uppmärksammats av Kulturnyheterna på SVT med tema konst och naturvetenskap/fysik som är helt fantastisk. Om du besöker Umeå så missa inte detta! För min del så tänker jag nog besöka museet igen och hinna reflektera ännu mer över de olika installationerna som verkligen satte igång en mängd tankar och reflektioner.

Extra kul också att vi fick en guidad tur efter stängning på museet och att få så bra information om bakgrunden till de olika konstnärerna som i samarbete med forskare inom fysik/naturvetenskap har skapat olika installationer och konstverk. Det är verkligen fascinerande att titta på de varierande och tankeväckande konstverken i Bildmuseets vackra byggnad.

Det är inte så ofta jag tar mig tid att besöka Bildmuseet, det ska erkännas att det var några månader sen senast, men varje gång jag besöker det så är det med nya tankar som jag lämnar museet. Men också tack vare Katarina Pierres engagerade guidning som gav en extra dimension till allt vi såg. Tack för det!

Igår blev det en lång dag med det sista regionförbundsfullmäktige i nuvarande Region Västerbotten som sedan avrundades med en middagsbuffé och därefter blev det att direkt gå till Bildmuseet, men tack vare det trevliga studiebesöket med vännerna från Moderaterna så kom jag hem med extra energi trots att det blev en sen kväll.

Kulturen är en viktig del av ett samhälle som växer och är attraktivt, så det är en av många samhällsfrågor som finns på agendan för oss Moderater här i Umeå. Bildmuseet är en del av Umeå Universitet och även Umeå Kommun och näringslivet har stora intressen av att det fortsätter att växa och vara en attraktiv del av Umeå. Därför är det inspirerande att museet besöks av ca 80 000 personer varje år.

Nu är det fredag och efter en ganska mastig dag för min del, så ser jag fram emot en lugn kväll hemma i soffan. Stickningen lockar och det ska bli så skönt med avkoppling och kanske något roligt att se på teve.

Trevlig fredag!