Nu är det äntligen dags

Nu! Nu är det äntligen dags för en mycket efterlängtad julledighet för min del och det känns faktiskt helt underbart.

Årets sista kommunfullmäktige är klart och vi har promenerat hem i mörkret. Från och med nu så tänkte jag börja varva ner litegrann efter en bra men ganska arbetstung höst.

Jag har laddat min läsplatta med flera nyinköpta böcker som jag ser fram emot att läsa. Om du har några bra boktips så blir jag mycket glad om du har lust att dela med dig av dem, jag tycker om att få bra lästips.

Löparskorna, träningskläderna och bikinin ska packas ned nu inför min och makens julresa tillsammans. Jag ser faktiskt allra mest fram emot att få många sköna soltimmar i dagsljuset. Som du vet så börjar jag tycka att just frånvaron av dagsljus blir tyngre och tyngre för varje år i november och december.

Därför är jag så tacksam över att ha möjlighet att kunna åka till varmare breddgrader för att få sol, värme och ljus så här under den allra mörkaste tiden på året. Om ett par dagar så vänder det ju med vintersolståndet men än är det ju bra länge tills det märks ordentligt.

Vi är också tacksamma över att både familj och grannar finns hemma så inte huset är tomt, tyvärr måste man tänka på sånt också.

Bilden här ovan tog jag när jag och maken tränade på gymmet igår, jag fokuserade på styrketräning och ökade vikterna ganska rejält på några av helkroppsövningarna så jag ser fram emot att känna av det lite mer imorgon om jag har tur ?. Det är vacker utsikt över Umeälven från gymmet på Iksu plus och när till och med decembersolen kämpade upp så skyndade jag mig att hinna föreviga den.

Imorgon blir det lite hemmapyssel innan det är dags att stänga resväskan och sen styra kosan söderut. Det ska bli skönt att få njuta av värme tillsammans med maken och som det populärt kallas att ladda batterierna. För mig betyder det att jag inte direkt har några tider att passa, att hinna läsa, ligga i solen, träna varje dag och äta god mat.

Jag vet just nu inte om jag kommer att blogga så mycket under julen, men jag tror nog att även du har både överseende med det och gott om tid att göra andra saker istället. Men när andan faller på så kan det hända att jag skriver några rader här.

Om du har tid och lust är du varmt välkommen att följa mig i de olika sociala medier som jag använder ganska frekvent, och där instagram just nu är min favorit (eller det har det faktiskt varit sen jag började använda det för massor av år sen). Utöver de konton som du ser på bilden så finns jag förstås även på LinkedIn med samma namn som de övriga.

Nu börjar julsemestern!

Trevlig måndag!