Prickade huvudet på spiken

Denna vackra blombukett med alldeles ljuvligt doftande rosor stod hemma på bordet när jag kom hem efter min fullmatade mötestorsdag. Så jättefina och de lever än och doftar gott. Jag fick också ett jättefint kort av maken med ett innehåll som värmer i hjärtat.

Senare idag ska jag stänga en liten väska för att åka till Oslo med den moderata gruppen i regionen (ja, ni vet det som tidigare var landstinget 😉 ). Vi ska göra ett studiebesök där och har ett intressant program för det som innehåller mycket, bland annat ett besök på Oslo Cancer centrum, universitetssjukhuset och även möte med vårt systerparti Höyre och ett besök i Stortinget som jag ser fram emot.

Det känns som att det blir ett mastigt program med få pauser, i Norge har de ju till exempel inte samma sed för att äta lunch som vi har så jag tar nog med lite nödproviant i väskan 😉 . Jag hoppas få möjlighet att hinna uppdatera er, men om inte det hinns med så får ni gärna följa mig på Instagram och Facebook där det nog blir kortare och mer frekventa inlägg. Om ni vill och har lust förstås 🙂 .

Ja hörni, det här med regeringsbildningen… Det börjar likna en fars och jag förstår den frustration som vår eminente talman Andreas Norlén delvis gav uttryck för igår på sin presskonferens. Att begära mer tid för förhandling när det har gått mer än fyra månader efter valet tyder ju på en nonchalans som inte är av denna världen från Löfvens sida.

 

Kan inte låta bli att dela tweeten från Carl Bildt, det känns som att han verkligen prickade huvudet på spiken. Precis som talmannen sa igår så håller jag med om att det är lätt att förstå om svenskarna blir less på detta och att det aldrig verkar komma till något beslut. Vi får se imorgon vilken statsminister som talmannen kommer att lägga fram för beslut i kammaren i riksdagen. Sen votering på fredag. Det är bara att hoppas att det blir ett beslut så att vi kan få lägga fokus på politiska sakfrågor istället för denna soppa.

De kommande dagarna ger inget utrymme för egen träning, så jag ska försöka hinna med ett pass idag innan flygtaxin kommer. Bara att få röra på sig litegrann blir skönt!

Trevlig tisdag!