Att skilja på sak och person

Då har den nya veckan dragit igång och jag har haft fullt upp med en mängd praktiska ting sen tidig morgon. Igår hade jag tänkt att det kanske blir en lunchlöpning idag, men så har snön vräkt ner sen länge så jag får se hur jag gör med det där.

Det kändes helt rätt att börja med en ny anteckningsbok när mina nya uppdrag nu är igång och jag föll för den fina vinröda färgen på denna när jag gick förbi Åkerbloms i fredags. Trots att jag verkligen tycker om att skriva på datorn så är det en speciell känsla av att skriva för hand, det går inte att komma ifrån.

Dessutom så tycker jag om att ha kvar mina anteckningsböcker med både kom-ihåg-att-göra-saker som andra tankar och reflektioner. Såväl formatet som papperskvaliteten är viktig för mig, så när jag för några år sen provade denna variant så behövde jag inte leta vidare. Passar som hand i handske för mig.

Genom åren har jag jobbat en del med textning i olika former (ja, alltså med penna och papper med olika stilar) och för många år sen började jag med kalligrafi och när jag får lite tid över nån gång så tycker jag om att öva på det. Jag säger öva med emfas för det är verkligen en konstform som det är imponerande att se de som verkligen kan utföra. Det var länge sen jag hade tid för det, men kanhända blir det framöver när andan faller på.

Sedan jag senast uppdaterade bloggen i onsdags (ledsen för något långt uppehåll) så har jag haft en bra men full-fokus-torsdag med första mötet med nämnden för regional utveckling där jag är vice ordförande. I uppstarten är det mycket som ska falla på plats och hållas koll på, men allt gick enligt plan och som det var tänkt.

Utöver politiken så är det en mängd praktiska saker som ska ordnas också och jag ser fram emot när allt är klart med teknik, arbetsplats, passerkort och sånt. Då är det enklare att fokusera på sakfrågorna och det ska bli roligt.

För att både skapa och förbruka lite energi så har jag och maken ägnat en stund varje dag åt att träna i olika former, så jag är så glad och nöjd över att ha varierat mellan promenader, löpning, styrketräning och simning. Det är min melodi, variation i träningsformerna. Den bästa träningen är ju den som blir av, och det man har lust att göra är det lättare att ta sig för.

Sen följer vi ju såklart rikspolitiken eller snarare kanske bristen på densamma. Jag blev helt ärligt grundligt besviken och sorgsen i fredags när centern gick ut med att de väljer socialdemokraterna före moderaterna som regeringsbildare. In i det sista så ville jag inte tro det. Det är femton år av allianssamarbete som då går i graven på riksplanet. Jag skriver på riksplanet, för både lokalt och regionalt har vi gott samarbete inom alliansen och det vill vi förstås fortsätta med.

Trots att man blir besviken, vilket man förstås får bli och också ge uttryck för, så tycker jag också att det är viktigt att precis som alltid annars skilja på sak och person. Har man själv varit utsatt för grova personangrepp så vet man hur det är och det är så lågt agerat att kasta skit på personer. Det vänder sig verkligen i magen när man ser vissa som tar sig rätten att häva ur sig i stort sett vad som helst på offentliga personer, politiker eller andra. Jag brukar alltid undra om de själva skulle vilja att andra gjorde samma sak mot dem själva.

Igår hade liberalerna möte där de efter debatt med många förespråkare för att välja Ulf Kristersson till statsminister istället för Löfven, ändå valde med majoritet att hellre vilja sossarna i regeringsställning. Det kändes ändå bättre att höra och se deras argumentation och att de inte var överens om beslutet, än att som centern vara helt eniga på deras partiråd om att välja sossarna. Så nu får vänstern avgörandet i sin hand (de som inte skulle få något inflytande enligt C och L) för att besluta om Löfven ska väljas på onsdag eller inte.

Vanligtvis så har jag oftast mobilen och/eller paddan framme för att snabbt kunna följa händelserna som sker politiskt, men jag har faktiskt inte tittat så mycket på dem under helgen utan istället handarbetat. Det kändes mer produktivt och vilsamt än att bli frustrerad över andra partiers val. Så jag gjorde klart bakstycket till den tröja jag håller på med nu och har snart hunnit halvvägs på framstycket.

Det blir roligt att snart få börja med ärmarna och mönsterstickning, innan garnet till dotterns tröja anländer. Det är så roligt att ungdomarna vill ha stickade plagg, mest för att jag då får just sticka dem 🙂 . Så det ska bli kul med nytt garn, det är alltid inspirerande.

Ikväll väntar det årets och januari månads första gruppmöte med moderaterna här i Umeå och det blir roligt att träffa partivänner som man ännu inte har hunnit se i år efter helgerna. Det är bara att hoppas att snöandet ger med sig litegrann tills det är dags att promenera till stadshuset ikväll, den som lever får se.

Trevlig måndag!