Nej, toppolitiker vill inte till Hong Kong

Nej, toppolitiker vill inte åka till Hong Kong vilket man kan få intrycket av när man läser dagens artikel i VK.

Det har genomförts fyra regionresor för lokala och regionala företrädare de senaste åren och jag vill vara noga med att säga att det är viktigt för den regionala utvecklingen framöver att se och lära sig nytt av andra som har kommit längre än vi har inom olika områden. Det är ett sätt att vässa vår kompetens och kunskap för att Västerbotten ska stå väl rustad för framtida utmaningar.
Men. På det allra första nämndsmötet med Regionala Utvecklingsnämnden i Region Västerbotten så fick vi under punkten informationer en presentation av tidigare genomförda regionresor och även ett utkast på en sådan för detta år. Till Hong Kong.
För Moderaternas del har jag varit tydlig med att vi inte står bakom förslaget för gemensam regionresa. Inte för att det är något fel på att lära sig mer och skapa kontakter för att gynna regional utveckling, inte alls. Men det är inte aktuellt. Punkt.
Det jag dock reagerade på mest var att det är vänstern och miljöpartiet, som båda tillhör majoriteten tillsammans med socialdemokraterna, som idag går ut i VK och gör politik av en fråga som inte finns. Att försöka framstå som opposition mot S när det är de som styr tillsammans känns ju milt sagt konstigt.