Tulpaner i januari och anmärkningsvärt av majoriteten

Igår och idag har styrelserna för de kommunala bolagen i Umeå haft en introduktionsutbildning med fokus på juridik och att arbeta i en sådan styrelse. Det har varit bra dagar med många bra diskussioner och andra samtal.

Januari har varit en bra månad med en rivstart på mina nya uppdrag som jag trivs med. En av mina traditioner är att jag brukar köpa tulpaner i januari när jag har städat bort julen, men i år så har jag inte varit hemma särskilt mycket (faktiskt mindre än halva månaden) så när bussen lämnat av oss vid stadshuset på eftermiddagen idag så promenerade jag genom stan hem och köpte med mig ett par buketter tulpaner.

Min parfym tog slut imorse så jag köpte en ny liten flaska när jag gick via stan hem. Kändes ju lite lyxigt att köpa både blommor och parfym till mig själv 😉 . Det är så fräscht med tulpaner och det var ju verkligen i grevens tid att hinna med det innan januari blir februari 🙂 .

Igår skrev jag om förslaget att den kommande regionresan ska gå till Hong Kong och förvånades då över att stödpartierna till S, dvs V och Mp, går ut i media och kritiserar ett beslut som inte finns. Istället för att komma överens med S som de styr regionen tillsammans med. Mycket anmärkningsvärt. Ännu mer konstigt är ju att VK idag fortsätter denna serie med att miljöpartiets regionråd ifrågasätter sin socialdemokratiska regionrådskollega. Det verkar som att vänstern och miljöpartiet vill försöka framstå som att de är opposition, vilket de alltså inte är.

Oppositionen – alltså vi moderater samt C, L och KD – har inte fått någon fråga om detta. Nåja, det är som det är med det.

Jag var ganska trött efter en restung period men jag bestämde mig för att direkt när jag kom hem byta om och promenera till Iksu för en genomkörare av kroppen. Det blev rodd och core-träning innan jag gick hem för att duscha och äta lite.

Imorgon är det i skrivande stund mötesfritt, så dagen kommer att ägnas åt att komma ikapp med uppföljning av några tidigare inspel och att få ordning på alla nya administrativa grejer från regionen. Det blir bra och synnerligen välbehövligt att få en kontorsdag imorgon. Nu ser jag också fram emot något färre resdagar de kommande veckorna och förhoppningsvis få till lite mer regelbunden och planerad träning när tid ges till det. Borta bra men hemma bäst ni vet.

Trevlig torsdag!