Bekymmersamma frågor och allt hänger ihop

Igår inledde jag en hektisk period som nu ligger framför mig i form av många uppdrag kombinerat med en hel del restid. Det är stimulerande och roligt med så stor variation på mina uppdrag och det är jag tacksam för.

Allt från mycket bekymmersamma frågor i Regionstyrelsen där främst det släpande gigantiska underskottet på en halv miljard (!) i alla fall bekymrar mig mycket, till som idag ett möte med Rumäniens attaché i Sverige för sociala och arbetsmarknadsfrågor. Spännvidden gör att jag alltid hittar nya saker att lära mig och får god inblick i hur beroende vi är av varandra lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Allt hänger ihop.

I tisdags så promenerade jag till gamla landstingshuset, nuvarande Regionhuset, och kunde inte låta bli att föreviga den helt underbara solen som lyste hela dagen. Även om jag längtar till barmark så tycker jag också mycket om dagar som dessa med några få minusgrader och en sol som värmer gott. Det börjar kanske snart bli dags att investera i solglasögon ? .

Igår började jag dagen med en fullmatad förmiddag med arbetsutskott i Regionala utvecklingsnämnden, eller det vi kallar RUN AU. Välkommen till förkortningarnas värld ? . Sen var det bara att hasta hem för att byta skor och jacka innan flygtaxin kom för flyg ner till Stockholm.

Det blev en promenad förbi gamla jobbet (ja, Riksdagen som ni ser här uppe) och solen tittade fram en liten stund så jag passade på att få fram mobilen för en bild. Vi har verkligen en vacker Riksdag tycker jag.

Eftermiddagen och kvällen ägnades åt avslutning av innevarande mandatperiod med hela M-gänget på SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Som alltid är det god stämning och trevligt att träffa vänner från hela landet och förstärka och utöka nätverket kontinuerligt.

Idag är det också full fart med möten här på SKL och idag är det sista gången på mandatperioden i nuvarande form och i början av nästa vecka sker valkongressen där de nya ledamöterna kommer att väljas till den nya mandatperioden. Så det är fullt ös just nu!

Jag hoppas kunna få nån stund mellan mötena idag för att hinna med lite träning för att må bra och för att orka. Kanhända blir det en stund på löpbandet och lite styrka, men den som lever får se ?.

Trevlig torsdag!