Fördelar och nackdelar med att jobba som politiker

Det är något särskilt med just den här tiden i början av juni, då allt är grönt och det känns som att allt bara väntar på att få blomma ut. Idag har det varit vackert väder här i Umeå och efter att ha jobbat vid datorn många timmar så var det skönt att ta en promenad genom stan och avsluta med att hämta ut ett paket på posten. Eller posten och posten, det sa man ju alltid förr när det de facto var ett postkontor som man gick in på, men det känns ju som en helt annan tid.

Det har varit mösspåtagning för blivande studenter runt om i stan och det är så roligt att se alla glada ungdomar med sina studentmössor på sig. Nästa vecka har vi den sista studenten på många år framöver i familjen, så det ska bli roligt att se makens systerdotter fira sin studentexamen innan hon kliver in i vuxenvärlden lite mer på riktigt. Jag hoppas för allas del att vädret fortsätter vara fint och gärna varmt också.

Just nu är det mycket som ska färdigställas innan sommaren och det märks ändå på flera av mötena man är på att sommaren står för dörren. Mentalt har jag inte riktigt ännu kommit ikapp med att det snart vankas lite sommarsemester, så det känns ännu lite märkligt att börja önska alla en trevlig sommar. Men snart är jag nog också där 🙂 .

För min del så har jag sammanträden fram till veckan efter midsommar, men därefter så ser jag fram emot att kunna varva ner och få lite ledigt. Jag brukar använda åtminstone första semesterveckan till att komma in i sommarlunken, så vi får väl se hur det blir i år. Ännu är det ju några veckor kvar innan det är dags och fram till dess så fortsätter jag att öva på det jag har föresatt mig som mål för i år, nämligen att göra mitt bästa med att prioritera tid för träning och fler pauser, hur korta de än blir så är en minut bättre än ingen alls.

Det finns både fördelar och nackdelar med att jobba som politiker, och en av fördelarna är att man kan styra sin egen tid i stor utsträckning. Att emellanåt kunna ta en timme på dagen för träning när man har kvällsmöten samma dag tycker jag är en lyx att kunna göra, som ett exempel. Sen jobbar man ju ofta på udda tider, jag och maken småskrattade lite åt oss själva när vi satt en lördagkväll och jobbade med sånt som inte hunnits med under vardagen. Då är det bra att vi båda ägnar oss åt samma sak, nämligen att måla såväl Umeå som Västerbotten mer blått 🙂 .

Det har ju hänt att det har kommit magsura kommentarer när någon av oss handlat på Ica på eftermiddagen innan ett kvällsmöte eftersom att det var enda tiden som fanns för att fylla på kylen lite. Kommentarer som att “har ni minsann tid att handla den här tiden, jobbar ni aldrig” har ju yttrats och det är ju inte direkt roligt om man uttrycker sig milt. Så det finns alltid synpunkter på allt man gör, men jag tänker att så länge jag känner att jag gör mitt bästa och tycker att det både är roligt och ger något, så länge fortsätter jag. Det är en förmån att få ägna sig åt samhällsfrågor som man är intresserad av och att försöka påverka samhällsutvecklingen i både kommunen och länet.

Även om det ännu som sagt är flera veckor kvar innan det blir lite ledigt, så är det ändå skönt att börja fundera lite grann och se fram emot hösten och jobbet som väntar då. Ja jag hör ju hur tokigt det låter, men jag gillar ju hösten som ni vet. Det är också en fin känsla att kunna fundera på det som komma skall utan att bli stressad eller så, utan mer förväntansfull. Roligt helt enkelt!

Trevlig onsdag!