Hög målsättning med rejäl utmaning för mig

Tiden flyger fram och det är verkligen roligt att ha så många stimulerande och samtidigt utmanande uppdrag. Det är också mycket roligt att uppdragen hänger ihop på många olika sätt, men gemensamt är mitt fokus på tillväxt och att bidra till att skapa förutsättningar för just det. Det är en av anledningarna till att olika former av infrastruktur och kommunikationer intresserar mig.

Idag önskar jag att vädret vore som på bilden här ovan, somrigt och varmt, men så är inte fallet just nu. Bilden togs i Stockholm i samband med att jag valdes in till Moderatkvinnornas styrelse och inledde jobbet där. Sen dess har vi haft ett EU-val som gick riktigt bra för oss Moderater och vi ökade våra mandat till EU-parlamentet! Jag tycker också att diskussionerna och samtalet om EU har varit mycket bättre än tidigare och det är inspirerande.

Apropå infrastruktur och jobbet kring det så hade vi ett nordiskt toppmöte i samband med Mötesplats Lycksele under förra veckan. Det var riktigt roligt att träffa våra finska och norska kollegor och vänner för samtal och diskussion kring gemensamma frågor. Våra regioner från Nordland fylke, Region Västerbotten och Österbottens förbund har gemensam historia, gemensam kultur och gemensamma intressen.

Vi diskuterade flera av de frågor som är aktuella för oss, bland annat som de konkreta investeringar i infrastruktur som är gjorda, som tunneln genom Umskaret mellan Norge och Sverige och utvecklingen av Vasa hamn. En av de mest avgörande satsningarna är beställningen av den nya, miljövänliga och innovativa färjan som kommer att säkra förbindelsen mellan Umeå och Vasa för mer än trettio år framåt. Det är avgörande att vi jobbar gemensamt för så stora satsningar och det visar på styrkan i att komma framåt i viktiga frågor. Det var också första gången som vi antog en gemensamt uttalande och positionspapper, vilket är betydelsefullt i synnerhet i samtalen med den europeiska nivån.

Igår ägnade jag hela förmiddagen åt stadsutvecklingsfrågor i Umeå genom mitt uppdrag som vice ordförande i Upab, Umeå parkering. Det är en viktig del av en stads utveckling och tillväxt att klara av parkeringsfrågan, kanske mer än man först tänker på. Förra mandatperioden hade jag förmånen att jobba i samma styrelse och att kunna jobba vidare med det är roligt. Umeås tillväxt är stark och det händer mycket med nya områden som ska byggas och planeras.

När jag var klar med mötet igår så hade jag en hel del annat jobb att färdigställa, men jag bestämde mig också för att pausa det en stund för ett träningspass. När dagarna och veckorna just nu går i högt tempo så blir träningen ännu viktigare för mig, så jag bytte om och gick ner till gymmet. För mig är det sättet att orka med att hålla energinivån uppe när det är mycket jobb. Dessutom en roligt hobby, så det är ju en bonus.

Egentligen kanske jag skulle ha sprungit utomhus, men så var det kallt regn och bara tio plusgrader så jag valde löpbandet på Iksu plus istället. Benen var pigga och lätta och det var både roligt och härligt att träna! Igår kväll gav jag mig själv en rejäl utmaning då jag anmälde mig till Göteborgsvarvet 2020 och det känns lite pirrigt men samtidigt som något utanför min comfort zone, så att klara av en halvmara blir mitt nästa mål.

Jag tänker lite som Pippi Långstrump – Det har jag aldrig provat så det kan jag säkert 🙂

Dessutom är det ju nästan ett år kvar att ladda och förbereda sig på, så jag hoppas att jag inte har tagit mig vatten över huvudet. Å andra sidan tänker jag, vad är det värsta som kan hända liksom. Går det inte alls så får man väl bara bryta loppet och försöka igen någon annan gång. Men det är ju många som klarar av det också, så mitt mål är att bli en av dem 🙂 . Jag ser också fram emot träningen med denna målsättning, så wish me luck!

Trevlig onsdag!