Nätverksträff med drivna entreprenörer

Igår så avrundade jag en rätt hektisk vecka med att träffa goda vänner som tillika är entreprenörer och företagare här i Umeå. Det var också trevligt med ett par nya bekantskaper i nätverket och det blev många bra samtal under gårdagen. Vi träffades denna gång i Stockholm och såg dessutom gemensamt på Mia Skäringers show på Tele2 Arena. Mycket smidigt att nästan alla också bodde på hotellet som ligger alldeles bredvid.

Det är så roligt att finnas i ett sammanhang med generösa människor som gärna delar med sig av sina kunskaper, kompetenser och erfarenheter. Precis som det är när ett nätverk funkar bra. Dessutom med hur många skratt som helst 🙂 . Alla här jobbar mycket och hårt inom sina respektive områden och som bonus tycker jag att det är extra roligt att alla är verksamma inom helt olika branscher. Då lär man sig massor med nya saker hela tiden.

Som ni vet att jag emellanåt brukar lyfta så har Umeå fantastiskt många excellenta företagare som utöver den lokala och regionala marknaden även verkar nationellt och internationellt. Superkul! Alla hade dessutom en trevlig kväll och vi var överens om att ses snart igen, även om almanackorna är en ständig utmaning för oss alla.

Vi var dock överens om att tiden för att hinna fördjupa samtalen var lite för kort, men vi träffas å andra sidan i många andra sammanhang så det finns gott om möjligheter att göra det på andra sätt. Vi vet ju också att genom att ständigt utöka sitt nätverk och lära känna nya entreprenörer så är det win-win för oss alla. Det underlättar samverkan och samarbete inom många olika områden i näringslivet och är något som gör att Umeå står stadigare för ett ännu bättre företagsklimat.

För min egen del så tycker jag verkligen om att träffa människor som har en idé som de vill förverkliga och sen också följer sin dröm och driver det genom sitt företagande och entreprenörskap. Som ni vet så är jag ju uppvuxen i familjeföretagande och i dt företag som jag sedermera tog över och genom livet har jag också drivit företag både med och utan anställda, så jag känner mig väl bekant med de frågeställningar som man ofta har som företagare.

Faktum är att skillnaden från att vara företagare till att vara förtroendevald inte är så himla stor i den meningen att det blir som en livsstil, man har det ständigt med sig och aktuellt i olika delar. Hela tiden. Flera av samtalen under gårdagskvällen handlade just om det, vi fnissade lite gemensamt åt frågan som flera av oss har fått många gånger genom åren, nämligen “vad gör du på fritiden?”. När företagandet är en livsstil så är det nämligen inte alldeles lätt att svara på den frågan givet att man sällan uppfattar att man har just fritid. Såklart är detta helt självvalt och sagt med värme och glädje, alls inget klagande.

Precis som alltid så var det ljuvligt skönt att komma hem runt lunchtid idag, och jag bestämde mig redan innan planet landat att jag skulle försöka få till en löprunda utomhus för att också hinna få lite dagsljus. Dessa dagar är det ju verkligen inte lång stund som man kan få lite dagsljus.

Under veckan som har gått så har jag inte kunnat få till träning så som jag helst vill och mår bra av, men så är det ju ibland och under vissa veckor. Det vet jag ju om, men därför försöker jag också prioritera att få in rörelse och motion när det går. Så därför var det faktiskt riktigt skönt att snabbt byta om och knyta mina icebugs för en löprunda längs Umeälven. Det kändes bra i kropp och knopp och även om jag nog egentligen hade kunnat ta en lite längre sväng idag, så var jag ändå nöjd med de 6 km som det blev.

Veckan som väntar är också ganska fullmatad, så det var skönt att springa en stund och även om det var grått väder med ett fint regn i luften så gjorde det inget. Syrerik luft och några plusgrader var en bra kombination. För att vara november alltså 🙂 .

Trevlig söndag!