Det blir inte alltid som planerat

Dessa dagar har varit fyllda med en hel del fixande, jag har hjälpt till med att flyttstäda och efter det så ägnade jag och maken hela söndagen åt att skruva och montera möbler till vårt nya hemmakontor. Jösses så ljuvligt det är att äntligen ha möjlighet att göra ett funktionellt hemmakontor för oss båda!

Blåsor i händerna och ont i tumleden är kännbara resultat av helgen men sett till resultatet så är det definitivt värt det. Ännu är det några detaljer som ska på plats, som tavlor och sånt, men wow så nöjd jag är! Vi åkte en snabb sväng till Ikea för att komplettera med en hylla och hade då förmånen att träffa chefen här i Umeå, supertrevliga Marie som vi pratade med en stund. Hon sa att de även har en tjänst där de monterar upp allt hemma hos kunden också, men då hade vi ju redan våra blåsor i händerna och möblerna på plats 😉 . Men Ikea är verkligen duktiga på att se kundens behov och erbjuda lösningar för alla.

Imorgon skulle jag flyga till Bryssel för att delta på en intressant konferens om Women in Politics och jag har förberett en hel del inför den. Jag skriver skulle flyga, för alldeles nyss kom det uppdaterad information om att EU-parlamentet och tillhörande “bodies” nu har fått beslut om att i princip alla event med externa talare ställs in de kommande tre veckorna. Med hänvisning till läget med COVID-19, eller coronaviruset som det också kallas.

Så det blir inte alltid som planerat och just nu så är det en hel del praktiskt ändrande från min horisont, hotellbokningar, resor och lite annat som ska styras om. Det känns skönt att ha omboknings- och återbetalningsbara biljetter i alla fall.

Det uppstår lite bonustid för min del, så jag ska se om jag inte kan unna mig en stunds paus. Eller så får jag åtminstone lite mer tid till det som annars ligger i att-göra-högen 🙂 . Det är faktiskt inte helt fel det heller. Inget ont som inte har något gott med sig.

Förra veckan så hade jag utskottsmöte i Bryssel där vi bland annat diskuterade ramvattendirektivet och jag lyfte fram problemen som uppstår när man som vi i Sverige har väl fungerande vattenreningsverk med hög teknologinivå för rening av dricksvatten och när vi i våra växande städer har behov av att bygga ut dessa men då stöter på patrull i form av EU-direktiv som krockar med varandra. Vi måste ha möjlighet att bygga ut vattenreningsverken för att inte våra vattendrag ska drabbas av övergödning.

Viktiga frågor som är väldigt kostsamma för kommunerna, men det är också en fråga för Europa och växande städer och regioner. Men i Sverige har vi kommit långt och är bland de första som stöter på dessa problem, inom kort lär fler städer följa efter.

I april ska frågan upp igen i “mitt” utskott för ställningstagande och det blir fortsatt arbete med detta från min sida. Konkreta och viktiga frågor på europeisk nivå som direkt kopplar till den lokala, det är mycket intressant och roligt att ha möjlighet att jobba med sånt.

Trevlig tisdag!