Stötta din lokala företagare!

Våra företag och företagare är alltid viktiga för både jobben och skatteintäkterna till våra gemensamma åtaganden. Just nu i pågående Coronakris så behöver de oss mer än någonsin och det går knappt att understryka vikten av att vi tillsammans fortsätter att handla, att ta med oss mat från restaurangerna, att köpa en bukett blommor, köpa presentkort eller det man själv har möjlighet att göra.

Det kommer en tid efter Covid-19 och jag tror att vi alla hoppas att den snart är här, men det kan också vara så att det kan bli värre innan det blir bättre. Intäkterna för så oerhört många i näringslivet har i vissa fall i stort sett helt upphört från en dag till en annan, så det är NU som vi alla måste hjälpas åt så att så många som det någonsin är möjligt kan klara denna tuffa period.

Det är också en tid då kreativiteten och överlevnadsviljan hos många företagare blir extra stark och vi får förhoppningsvis se många nya sätt att handla på. I detta akuta skede av behovet av att minska eller helst helt stoppa smittspridningen för att sjukvården ska få en sportslig chans att klara av vården, så är det samtidigt viktigare än någonsin att vi därmed inte slutar att handla och stötta våra lokala företagare. Trots att vi ska fortsätta med social distansering ett tag till.

De långsiktiga konsekvenserna av detta har vi förstås inte sett än, men varsel och korttidspermitteringar talar sitt tydliga språk och det ger åtminstone mig en rejäl oro. Samtidigt så har vi klarat av tuffa tider förr och jag vet att vi kommer att göra det även nu.

Så passa på nu när det är fredag (och även andra veckodagar förstås) att unna dig en blombukett, kanske något nytt nu när våren är i antågande eller varför inte köpa med dig en god middag hem? Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och som det är nu så spelar varje liten grej stor roll.

Igår fick jag så vackra blommor från maken, att stötta våra lokala företagare blev en riktig win-win. Vacker blomprakt hemma och en så härlig doft. Nej men vad säger ni vänner, nu kavlar vi upp ärmarna och hjälps åt för att ta oss igenom detta! Och så kommer ni ihåg att stanna hemma om du känner dig krasslig och förstås tvätta händerna.

Idag liksom igår så skiner solen från en klarblå himmel här i Umeå och jag har haft fullt upp hela förmiddagen, så jag ska unna mig en promenad på stan. Jag köpte ett par nya sneakers som jag ska hämta ut på Scorett och så hoppas jag att våren nu är här för att stanna.

Många vänner lägger ut bilder på vårblommor som kommit fram i södra Sverige och som vanligt så är det just nu det märks allra tydligast hur avlångt land vi lever i 🙂 . Än är det ett tag kvar tills blommorna kommer upp här på våra breddgrader, så vi får njuta av en värmande vårsol och takdropp under tiden!

Trevlig fredag!