En vårmåndag som start på en mötesintensiv vecka

Dags för en vecka fylld med möten, av nio inbokade sådana så är det endast ett av dem som sker i fysisk form. Nämligen regionfullmäktige imorgon eftermiddag. Av numera kända Coronaskäl så är ju nästan samtliga fysiska möten flyttade till digitala och det är ju förstås för att minska risken för smittspridning.

Så är det även för fullmäktige som kommer att genomföras en vecka tidigare än enligt ursprunglig plan. Det är ett halverat regionfullmäktige med hälften av ledamöterna och maxtiden för sammanträdet är satt till tre timmar. Endast beslutsärenden kommer upp och ett av dessa är att regionfullmäktige föreslås besluta om att nämnderna får sammanträda på distans, tidsbegränsat till september. Enligt kommunallagen så måste de demokratiska sammanträdena ske fysiskt för att besluten ska vara giltiga, vilket i normala fall är sunt och bra.

Men så här i dessa märkliga och extraordinära tider med Coronapandemi så får man försöka göra så gott man kan utan att riskera demokratin. Så ett tidsbegränsat deltagande på videolänk för beslutsfattande föreslås det alltså bli. För nämnderna. Och imorgon eftermiddag så ska vi ses fysiskt i fullmäktige för att förhoppningsvis kunna fatta det beslutet.

Helgen har varit relativt vilsam jobbmässigt och i lördags så tog jag och maken en lång promenad i solskenet, dock så blåste det rätt hårt så den riktiga vårkänslan lät vänta på sig lite. Sen kom vi hem och käkade lite lunch och efter det så bytte jag om och körde en timmes träningspass bodypump hemma. Jag är glad över att ha plats att göra det framför teven i alla fall, tills risken för smittspridning är över så tänker jag försöka hålla igång på det sättet.

Förhoppningsvis kommer ju våren nu också, igår var det 13 plusgrader när vi tog en längre promenad än vi brukar så det blev rätt svettigt faktiskt. Men jag har ju mammas och mormors ord ringande i öronen “man ska svettas in våren”, så det är väl bäst att göra som mamma säger 😉 . Det var skönt att få en längre promenad mitt på dagen, det blev ändå rätt många timmars jobb igår med förberedelser inför denna veckas sammanträden.

Nu är förmiddagens kaffekopp urdrucken och det är snart dags för förmiddagens sammanträde. Det är lite kul att få testa olika digitala lösningar faktiskt, och idag blir det både Teams och Google Hangout. Senare i veckan blir det lite mer Teams men även Zoom och Cisco Meetings. Messenger och Skype har redan använts också. Än så länge så är Teams min favorit, den är mest användarvänlig och smidig. Det viktigaste är ändå en stabil uppkoppling och här hemma har jag riggat fast lina till båda våra arbetsplatser, utöver wifi som jag använder på mobiler och surfplattor. Visst sa jag att jag gillar teknik? 🙂

Nu är det dags att förbereda nästa möte och diska kaffekoppen.

Trevlig måndag!