Nytt utseende, vårfräscht och utmaningar framöver

Både idag och igår har det varit en salig blandning av mina olika uppdrag och det blev en liten utmaning att snabbt ställa om sitt fokus, men det funkade fint. Igår inleddes morgonen med ett bra möte med kollegor från hela landet med fokus regionala utvecklingsfrågor. Mycket bra att diskutera olika förslag kopplat till åtgärder för att klara av coronakrisen i näringsliv och andra utvecklingsområden.

För min del har tiden också använts till arbete med infrastrukturfrågor både på europeisk och nordisk nivå. Trots corona så kommer ju många frågor att ändå lösas ut och för vår del från norra Sverige och Finland i norra Europa så är det viktigt att vi gör gemensam sak i lobbyarbete kring satsningar i infrastrukturen för den kommande perioden 2021-2027.

Jag jobbar som ni vet även med politikutveckling i partiet och där ingår jag i arbetsgruppen som jobbar med Trygghet, vilket är ett gigantiskt område. Just nu ägnas min tid mycket åt faktainsamling kopplat till HRV-frågor, alltså hedersrelaterat våld. Det är både intressant och viktigt, men också väldigt tungt ämne som vi som samhälle bara måste lösa. Både för flickornas och pojkarnas skull. Det kommer jag nog att återkomma till en hel del framöver.

Igår blev det en lunchpromenad i solskenet för att få ett break i jobbandet, men hittills idag har det inte funnits tid till det. Lunchen idag gick åt till att uppdatera bloggen lite med ett mer vårfräscht utseende, ljusare och med nya bilder. Hoppas att du tycker det blev bra 🙂 .

Än så har jag en hel del arbete kvar och idag blåser det rejält här i Umeå, så även fast solen skiner även idag så kanske det blir en promenad in till stan men det känns inte som att det blir någon längre promenad idag. Men man vet ju aldrig 😉 . Nu blir det en eftermiddagskopp kaffe och lite mer jobb innan vi tar helg.

Trevlig fredag!