Jag lovar att du kommer att märka skillnad

I lördags var det Europadagen och för egen del så blev det digitala möten med kollegor från hela Europa halva dagen. Det var lätt att konstatera att möjligheten som digitalisering ger är stor, samtidigt som den digitala infrastrukturen (liksom mycket annat) måste bli bättre. Fler måste få bättre fast uppkoppling och snabbare wifi helt enkelt.

Sen är det ju faktiskt riktigt trevligt att kunna se varandra och på gruppmötet för EPP var vi nästan 75 deltagare från de allra flesta medlemsländer! Det vill säga samma personer som man annars brukar träffa fysiskt, oftast i Bryssel, på sammanträden. Vi fick flera väderrapporter från kontinenten och det är ju med viss empati som de tittar på oss från den nordligaste delen av Europa när vi berättar att det fortfarande ligger snö kvar på vissa ställen…

Å andra sidan så har vi ju i gengäld kunnat röra oss utomhus hela våren, med social distansering och de restriktioner som gäller. Så det kanske ändå är mer uthärdligt trots att värmen och solen fortfarande så att säga lyser med sin frånvaro.

Vi träffades via Zoom i lördags och det är ett av de bättre verktygen som jag har testat hittills. Av de åtta olika digitala mötesvarianter som jag har hunnit med så landar Skype på jumboplatsen. Märkligt ändå, med tanke på hur länge det har funnits. Nåja, man lär sig mycket nytt hela tiden och att ändå kunna se (om man vill) alla kollegor är faktiskt trevligt. Låt vara att det blev uppdelat på tre olika sidor när antalet deltagare per sida var 25 st, men det är ju ändå enkelt att växla emellan. Ljudet funkade också bra.

Idag har jag haft regionalt fokus hela förmiddagen och såklart är det coronaviruset och alla åtgärder som görs och behöver göras både inom hälso- och sjukvården liksom krisberedskapen och de regionala utvecklingsfrågorna. Ikväll är det gruppmöte med kommunfullmäktigegruppen här i Umeå och det blir också en digital tillställning. Det hade varit trevligt att träffas på riktigt så att säga, men mamma brukar alltid med glimten i ögat säga “i brist på bröd äter man limpa” 😉 . Så att ses digitalt är ju ändå bättre än att inte ses alls.

Nåväl, helgen har varit lite kortare än vanligt dessa dagar så igår blev det faktiskt väldigt lugnt och vilsamt. Vanligtvis brukar jag ju använda söndagarna åt förberedelser inför kommande arbetsvecka, men det fick bero. Jag hade hunnit med en del av mitt beting i fredags och resten ska göras i eftermiddag. Dessutom så är det så roligt att sticka just nu och ena ärmen på tröjan är nästan klar, sen är det bara den andra kvar innan det är dags för monteringen. Det var ju också väldigt länge sen jag hade ett regelbundet arbete, om ens någonsin när jag tänker efter, så att förlägga jobbet när det behöver göras är jag ju van vid. Även om det blir på kvällar eller helger ibland.

Med det sagt så hoppas jag kunna klämma in någon form av träning idag, åtminstone en promenad ute för att få lite frisk luft. Efter ett par månader nu med coronarestriktioner så blir det ju så småningom också vardag och rutiner, och att få in träning är en av mina rutiner. På så sätt orkar jag mer och kan leverera ett bättre jobb. Plus att jag tycker så mycket om träningen!

Ni vet ju att jag tycker om att variera min träning mellan kondition, styrka och rörlighet, och just rörligheten är ju om något som blir mer och mer viktigt ju fler år man lägger på sig. För mig som sen tre-års-åldern har dansat massor, senare i tonåren spelat fotboll och en mängd andra idrotter, så känns det av så här när man börjar få några gråa hår 🙂 . Så rörlighet i leder tror jag absolut är förebyggande (och så vet jag ju det efter att ha läst anatomi och gått utbildning som PT) för andra problem framöver.

Så om jag skulle få önska något så vore det att ni alla gör någonting för just er egen skull, som att ta tag i en stolsrygg och göra tio benböj och sen lite töjningar för att mjuka upp dig. Passa på att göra några axelrullningar också, det är välgörande när man jobbar vid datorn till exempel. Jag lovar att du kommer att märka stor skillnad bara efter några dagar. Testa vet jag!

Trevlig måndag!