Variationen ger energi

Umeå september

Det är svårt att låta bli att njuta av det härliga septembervädret som har varit många dagar nu. Bortsett från idag då det ösregnar och prognosen har varnat för kraftiga vindar och ännu mer regn senare idag. Bara att hoppas på att vi slipper översvämningar på olika ställen i stan.

Bilden här ovan tog jag för ett par dagar sen vid en av våra promenader. Det kanske bara är inbillning men jag tycker att träden har varit gröna ovanligt länge i år, det är först nu som det börjar skifta mot höstfärger. Eller så är det bara det faktum att man är på hemmaplan och ser dem varje dag, vad vet jag.

Umeå höstbild

Denna bild är från söndagens promenad och här ser man att det har börjat skifta mot höst. Ändå häftigt att se när naturen förbereder sig för höst och vinter.

Dagarna fylls av jobb och just nu är det regionala utvecklingsfrågor och elflyg som står på min agenda. Lite senare idag väntar sammanträde med den svenska delegationen i Regionkommittén, så då är det europeiska frågor som ska avhandlas. Variationen i mina uppdrag är det som ger mig energi och att jobba med utveckling i en mängd olika områden som ändå hänger ihop.

Umeälven kvällspromenad september

Under hela coronatiden så har jag och maken ändå fått till regelbundna promenader, det är skönt att både röra på sig och hinna med samtal om allt mellan himmel och jord. I måndagskväll efter gruppmötet med fullmäktigegruppen var avslutat, så remmade vi träningsskorna och gick en promenad. Denna bild är från den promenaden och Umeälven visade sig från sin vackra sida.

Just idag så känns det som att det antingen blir en vilodag från träningen eller så blir det något styrkepass senare i kväll, det lär i alla fall bli inomhus med tanke på ovädret ute. Nu är det i alla fall dags att fylla på kaffekoppen och fortsätta med dagens uppgifter.

Trevlig onsdag!