Rikta fokus på nationella problem och snösmocka

Syskonet till förra veckans snösmocka har idag hälsat på här i Umeå och det är en rejäl snöstorm ute just nu. Enligt prognoserna ska det komma väldigt mycket snö både idag och imorgon, så vi turas om att gå ut och skotta fram farstutrappan och gångar till brevlådan under dagen.

Igår passade jag på att ta ett par längre promenader med vetskapen om hur vädret såg ut att bli idag och framöver. Helt ärligt så tycker jag att den årsmängd snö som kom under ett dygn förra veckan var mer än tillräcklig och borde klara vårt snöbehov fram till mars eller så. Men vädret är ju verkligen inget som går att påverka, så det är bara att gilla läget förstås.

Igår kväll passade jag och maken på att ta en kvällspromenad och det var roligt för mig att få testa min nya mobil även i kvällsljus. Vilken skillnad det är på bildkvaliteten mot för min förra mobil! (Dock så komprimerar jag bilderna här på bloggen för att det inte ska ta så mycket utrymme att läsa den oavsett vilken enhet som man har) Stadskyrkan här i Umeå är ett fint objekt att fotografera i de allra flesta väder och årstider.

Igår följde jag såklart installationen av USAs nya president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris. Händelserna som utspelat sig i USA den senaste tiden och främst den 6 januari är avskyvärda och vilka som konsekvenserna av stormningen av Capitolium kan få för demokratin och samhället är nästan svåra att föreställa sig. Jag hoppas verkligen att alla skyldiga ställs till svars och att de avskyvärda händelserna får bli en vändpunkt i det offentliga samtalet.

Med det sagt så hoppas jag nu att mediarapporteringen nationellt nu kan återgå till ett mer svenskt fokus. Det är ju inte direkt så att det saknas aktuella frågor att rapportera om på hemmaplan. Emellanåt har det nästan känts som att det är vi i Sverige som ska välja ny president i USA, givet den massiva rapporteringen. Men jag och många med mig är ju förstås intresserade av skeendet i den supermakt som påverkar Sverige mycket, så det är lite blandade känslor. Nu är det bara att hoppas att vi kan rikta fokus på de problem som måste lösas nationellt.

Som ni vet så tycker jag mycket om att skriva och digitalt går ju snabbt och lätt, men jag har alltid min egen anteckningsbok med mig också. Varje år börjar jag på en ny och de senaste åren (det börjar bli rätt många nu) så köper jag en ny färg på en Leuchtturm 1917 som ni ser på bilden. Förra årets var petrolgrön och nu blev det en ljusrosa. Det piggar upp! Det är dessutom bra kvalitet på pappret i den, lagom tjockt och med pennor som inte blöder igenom så blir det fint.

För någon dag sedan fick jag dessa vackra tulpaner i min favoritfärg av Anders och just nu är det allra vackrast när de har öppnat sig lite grann. Så härligt med färska blommor! Jag brukar faktiskt unna mig det så här års, och nu när man är hemma typ hela tiden så är det extra kul att kunna göra lite fint hemma. Dessutom är det ju bra att kunna stötta den lokala handeln med det man kan.

I tisdags hade jag nästan nackspärr som ni minns, men det fick sin förklaring senare. Det kunde ju möjligen hänga ihop med att jag röjde källarförråd och flyttade lite möbler (jajamensan, helt själv 😉 ) i söndags och senare samma kväll så fick jag lust att köra ett träningspass och valde då styrketräning med ökning av vikterna på armar och axlar… 🙂

Allt löser sig. Så med lite vila, promenader och uppmjukning av musklerna så körde jag ett yogapass igår och OJ så skönt det var! Mjukt och behagligt med fokus på rörlighet, så efteråt kändes det så bra. Najs helt enkelt! Jag fick skratta lite grann åt mig själv när jag kom på anledningen till varför jag hade så stelt i nacken 🙂 .

Så bra med traktorer och snöröjare som kör konstant just nu, vilket bra jobb de gör!

Nåja, ingen skada skedd och kan man bjuda på ett skratt eller ett leende så gör jag gärna det. Livet är för kort för att ha tråkigt! Idag har jag ägnat hela dagen vid datorn (förutom en kort snöskottningspaus) så nu blir det en kopp kaffe och lite paus från skärmen. Sen lär det nog bli mer snöskottning verkar det som. Det är vardagsmotion som heter duga.

Trevlig torsdag!