Att få en sportslig chans att hinna med

Ja hörni, det här med snön alltså… Sen senast så har vardagsmotionen fått ägnas åt snöskottning och inte den löpning som jag hellre skulle ha velat göra. Men så är det, bara att gilla läget och se fram emot att snön fortsätter att röjas bort de kommande veckorna. För det är såna mängder som har kommit den senaste veckan att det inte liknar något. Det brukar vissa år komma väldigt mycket snö, och det är inte så länge sen vi hade ymnigt snöande nästan varje dag. Men då hinner snöröjningen köra undan det mesta och nu har de knappt haft en sportslig chans att hinna med.

Nåja, det är ju som det är med vädret. Idag så är dagen fylld av sammanträde med regionstyrelsens arbetsutskott, eller RSAU som det också kallas. Så detta är min vy idag, igår var det maken som hade förtur till vårt gemensamma kontor och jag fick flytta ut datorn till rummet intill här hemma. Det funkar faktiskt bra, så det känns skönt att kunna dra sitt strå till stacken genom att jobba hemifrån. Om en stund så ser jag fram emot mer detaljerad information från länets smittskyddsläkare och vaccinsamordnare, alla väntar vi på att få bli vaccinerade så småningom och nu krävs det förstås att tillräckliga mängder med vaccin levereras.

Igår kväll blev det en kortare promenad för att få lite frisk luft efter en lång mötesdag och när jag gick hemifrån så var det tämligen behagliga -7 grader, men på vägen tillbaka så pausade jag en liten stund för att ta upp mobilen och konstatera att jodå, ännu mer SNÖ skulle ner. Så just nu fortsätter den tappra snöröjningen att köra, och det känns som att tillgängligheten till alla gång/cykelvägar flyttas framåt än en gång… Jag får helt enkelt fortsätta längta till att kunna få till fina löpsvängar utan att behöva pulsa i så mycket djupsnö, även om det förstås är bra träning det också 🙂 .

Så här ser framkomligheten på Kungsgatan ut just nu, det som du ser i mitten är inte en gc-väg utan en bilväg. På ömse sidor om björkarna så finns trottoarerna, och detta är ändå en av de mer framkomliga vägarna i stan. Så jag skickar en vänlig tanke till alla duktiga och tappra snöröjare som jobbar hårt just nu, det är inte så tacksamt att det dessutom fortsätter snöa. Men de gör ett bra jobb och jag hoppas att de får uppskattning av fler, det tror jag de behöver faktiskt.

Nu är det snart dags att koppla upp sig för sammanträdet, och innan kvällens möte så lär det bli mer snöskottning verkar det som. Men jag hoppas hinna med lite annan träning också under veckan, jag ska försöka klämma in någon timme under denna vecka som annars är tämligen fullproppad med jobb.

Trevlig tisdag!