Suverän service på tjorvigt ärende

Så blev det fredag denna vecka som varit fylld med jobb, uppdrag och ja, snö. Jag har gjort ett tappert försök att få in någon rörelse eller träning varje dag, men helt ärligt har det varit en utmaning denna fullmatade vecka.

Det har snöat en del även denna vecka och just nu i skrivande stund är det uppehåll med snöandet men å andra sidan är det -15 grader. Så med andra ord, vinter.

Jobbandet sker uteslutande hemifrån för både mig och Anders, det funkar faktiskt över förväntan bra. I alla fall när internetuppkopplingarna och datorerna är medgörliga. Min jobbdator har sedan i höstas haft en fläkt som har låtit obehagligt likt ett reaplan, och så har den blivit vansinnigt varm emellanåt.

Jag har pratat med IT-kunniga som förklarat att det blir så ibland när vissa mötessystem använder mer bandbredd än andra. Men i förrgår så ville inte datorn ansluta eller kännas vid den fasta internetuppkoppling som jag alltid använder, däremot så funkade wifi. Konstigt tyckte jag, det borde väl rimligen vara tvärtom i första läget.

Nåväl, jag fick i alla fall excellent service och hjälp av Mats, som är Mac-expert och kan hur mycket som helst om datorer och allt runt dem. Vi sa när vi försökte lösa problemen på distans att det ändå är rätt häftigt att vi pratar på telefon samtidigt som en tredje person på IT sitter på ett helt annat ställe och försöker fixa problemet på den server som min dator är uppkopplad mot, samtidigt som Mats kunde prata med personer på andra sidan jorden.

Tekniken alltså, världen blir väldigt mycket närmare när man kan ses på det sättet. Jag fick i alla fall excellent hjälp trots att det var ett tjorvigare ärende än de först trodde. Så igår besökte jag människobyn för första gången sen i mars (!), ja alltså att jag besökte de fysiska lokalerna för att komma åt nätverket och för att det var enklare för Mats att fixa med min dator. Suveränt att ha det fixat och skillnaden i hur min dator nu funkar är som natt och dag.

Mellan dagens sammanträden och kvällens möte så hann jag och Anders med vår längre promenadrunda, vilket var väldigt skönt och välgörande. Nu hade de dessutom hunnit ploga fram g/c-vägen så det gick att hålla ett högre tempo än gången innan.

Alldeles strax är det dags att koppla upp för dagens första möte, idag är det sammanträde med Baltic Sea Region-gruppen i Regionkommittén, så Bryssels calling 🙂 .

Trevlig fredag!