Märkbart längre och ljusare

Tänk att det redan är februari, månaden som vanliga år bara brukar svischa förbi och sen är det nästan vår. Jag hade tänkt göra min (nästan) vanliga uppdatering igår när det var söndag, men efter att ha jobbat nästan sex timmar med inläsning och förberedelser inför veckans möten så fanns helt enkelt inte orken där.

Plus att det var rätt skönt att istället sätta sig med stickningen istället för en skärm. Det är vackra dagar nu med mycket snö och klart väder, solen visar sig också. Vilket förstås är lika med att det är rejält kallt den här tiden på året. Så igår när eftermiddagen blev kväll så blev det rätt många lager på lager med kläder och så gick jag och Anders vår längre runda. När man väl har kommit igång så är det rätt skönt ändå, trots att det biter rejält i kinderna.

I fredags så avrundade jag eftermiddagen med ett lika efterlängtat som välbehövligt besök hos Ulrica Boström på Hud i Harmoni för omtanke och boost av huden. Den tar mer stryk än vanligt just nu, både av kallt och torrt väder som av mycket jobb vid datorn. Det blir liksom en win-win att både få egentid och bli lite ompysslad och dessutom kunna stötta våra lokala företag genom denna pandemi.

Sen snart ett år tillbaka nu så har jag gjort mitt yttersta för att kunna handla lokalt allt som jag ändå skulle handla och det som går. Handeln kämpar hårt för att dels överleva, men också dels göra allt för att minska smittspridningen.

På fredag kväll så blev det närproducerad mat i form av kött och potatis. Och ja, det blev faktiskt riktigt gott med helstekt oxfilé från Luleå och ugnsrostad potatis från Stöcksjö utanför Umeå. Bra råvaror gör det enkelt att lyckas i köket! Det är också viktigare än kanske någonsin att stötta våra lokala bönder som levererar livsnödvändiga råvaror.

Lördagen var också kall och jag unnade mig att faktiskt vara helt ledig, bara ren avkoppling med en varm kopp kaffe, stickningen i mjuk och lätt mohair och spännande skidåkning via Vinterstudion. Så tröjan växer fram och nu är det ärmarna kvar innan montering och färdigt resultat.

Men efter att ha blivit inspirerad av våra fantastiska skidtjejers framgångar så passade jag på att träna lite här hemma, det blev både en halvtimmes styrka för core och sen rörlighet och styrka genom en timme bodybalance. Det är roligt att variera sin träning tycker jag, och så får man ju emellanåt ett kvitto på att man upptäckt nya muskler genom skön träningsvärk efteråt 🙂 .

Om en liten stund är det dags att koppla upp sig mot Bryssel för utskottsmöte i Regionkommittén, i “mitt” utskott ENVE som idag har rätt många ärenden på dagordningen. Bland annat blir det debatt om miljöaspekten i den gröna given, yttranden för överläggningar om det åttonde miljöhandlingsprogrammet, en renoveringsvåg för Europa, Europas klimatambition för 2030, säkra och hållbara kemikalier för en giftfri miljö i Europas städer och regioner. Så det blir en mastig men intressant dag.

Trots att det är kallt ute så är det ju så skönt att det ljusnar rejält och att dagarna blir märkbart längre för varje vecka nu, och jag ser verkligen fram emot varmare väder så jag kan ta mig ut för en löprunda också. Kallt väder är inte så gynnsamt för mina luftrör, så tills temperaturen ute blir lite mildare så får det bli träning inomhus. Men snart så!

Trevlig måndag!