Tack för förtroendet!

Igår kväll hölls årsmöte för “min” förening, Umeå centrala Moderatförening, ett historiskt sådant då det var första gången det hölls helt digitalt. Först och främst vill jag rikta ett varmt TACK för förtroendet att bli omvald som ordförande för länets största M-förening! Tillsammans med min eminenta vice ordförande Joline Göttfert så är det mycket inspirerande att fortsätta jobba med att måla Umeå mer blått och att vi också känner ett stort ökat intresse för vår politik.

Av nästan tjatiga skäl som givetvis stavas Corona, så är ju alla möten digitala under överskådlig tid framöver. Efter nästan ett helt år med detta så börjar vi nog alla bli mer och mer vana vid att stänga av ljudet (på teve visade de en ny stavning “mjuta” som för en lingvistiskt intresserad som undertecknad känns mycket avig), och sköta kameran utan allt för många underifrån-vyer, så det blir bättre för varje gång. Igår så höll vi som sagt vårt historiska årsmöte helt digitalt och jag får faktiskt säga att det gick över förväntan bra.

Ett enigt årsmöte gick på valberedningens förslag och jag är glad över att ha en så bra styrelse med både stor bredd och hög kompetens att få jobba med. Både gedigen erfarenhet som mixas med nya inspel och kompetenser gör att det känns mycket inspirerande att se fram emot det kommande årets politiska arbete här i Umeå. Så här ser styrelsen ut förutom mig och Joline som ordförande och vice: Gunilla Berglund, Oliver Granered, Patrick Wallgren, Ewa Miller, Anders Alfredsson, Christer Lindvall, Nicklas Sandström, Robert Winroth, Anders Ågren, Ulrik Berg, Igor Jonsson, så det är ett starkt gäng jag har med mig i arbetet. Kul!

Veckan har börjat bra och idag är det förberedelser inför fredagen då jag ska tala på en konferens om infrastruktur som anordnas av SveReg, även det med ett europeiskt perspektiv. Så det blir en hel del inläsning och förberedande inför det, men jag ser fram emot att få delta i det sammanhanget. Infrastruktur är helt avgörande för att samhället ska kunna få förutsättningar att utvecklas och som jag ser det är det grundläggande förutsättningar för näringslivsutveckling som skapar jobb och innovationer, att man ska kunna bo och verka i hela landet och länet, att såväl export som import ska fungera och att vi ska kunna korta avstånden genom goda transportmöjligheter. Så fungerande transportsätt som flyg, bil, båt och tåg är alla viktiga.

Samtidigt som det idag blivit något mildare, just nu visar termometern på ca -12 grader här i Umeå, så har solen tittat fram lite och samtidigt snöar det. Helt ärligt så skulle jag mer än gärna dela med mig av snön som vi har nu och jag tycker verkligen att vi har fått mer än tillräckligt, men än är det bara februari och den sista snön brukar ju komma nån gång i april då vännerna i Skåne sedan länge har fått vårblommor och vissa år till och med satt den första potatisen. Just den tiden på året märker man verkligen skillnad på hur stort Sverige är.

Nu blir det nog en kopp kaffe och sen genomgång av en rätt stor hög med dokument, eller “hög” skulle det ju vara om det vore i pappersform men det är ju förstås digitala “högar” som jag menar 🙂 .

Trevlig onsdag!