Arbete bakom kulisserna och sport fast utan lov

Ännu en vecka är nästan slut och även denna så känns det som att det har varit ungefär två dagar, typ måndag och fredag. Det är stimulerande med ett tempo som är ganska högt, men inte för högt. Tid för reflektion och tankar är också viktigt för mig, och där kommer min träning och rörelse in i bilden.

Just nu är jag inne i en period med lågintensiv träning som längre powerwalks och bodybalance, och som ni vet så låter jag lust och inspiration styra vilken träningsform det blir. Löpning och mountainbike är sommar för mig, så då kan man också få till högre intensitet i träning. Omväxling förnöjer!

Min kontorsvy brukar se ut så här på vardagarna och det funkar faktiskt över förväntan bra. Nu har ju digitala sammanträden och jobb blivit det nya normala, och för vanliga möten funkar det bra tycker jag.

Det som inte blir riktigt på samma sätt är det påverkansarbete som man inte kan jobba med på samma sätt när man inte ses över en kopp kaffe. Mycket av det goda samarbete som finns bygger på att vi sedan tidigare känner varandra och har träffats många gånger, då går det lättare att flytta in det arbetet i den digitala miljön.

Men det är ju som bekant som det är, och det viktigaste just nu är ju att man måste få kontroll på smittspridningen så att vården får möjlighet att kunna komma in i ett mer normalt läge och att människor inte blir sjuka.

Även om man “bara” är hemma på jobbet så byter jag alltid om till arbetskläder, eller det som jag skulle ha på mig om det vore ett fysiskt möte. Som förr i tiden, innan Corona alltså. Då är det också kul att få ha ett fint armband, som detta som jag köpt från Gammelstad och Shop in Lapland. Även om det bara är jag som ser det 🙂 .

Veckan har som sagt rusat fram i ett högt tempo och det har blivit mycket bakom-kulisserna-arbete för min del, inte för att det är något ovanligt en vanlig arbetsvecka. Men även sammanträden med regionstyrelsen och arbetsutskott i regionala utvecklingsnämnden, där det i vanlig ordning är mycket att sätta sig in i.

Nästa vecka är det sportlov här i norra Sverige, och även om jag sedan många år nu inte har barn/ungdomar i skolåldern så märker man ändå att det blir ett lite lugnare tempo på mötesfronten. Så jag ska försöka nyttja det på ett bra sätt och kanske även kunna få till lite mer “sport” i min vecka, trots att jag inte har “lov” 🙂 . Bara att hoppas på bra väder också. Det är ju så härligt när solen skiner och temperaturen ute börjar bli mer rimlig, då längtar jag ut till barmark och nya löprundor.

Kvällarna i soffan ägnar jag åt mitt handarbete som just nu är tänkt att bli en kofta i ett mjukt ullgarn, det nalkas ju vår- och sommarkvällar då det är skönt med en tunnare kofta. Dessutom är det ju roligt med både mönster- och spetsstickning tycker jag!

Trevlig fredag!