Betydelsefullt för välbefinnandet att få röra på sig

En gråmulen måndag med flera plusgrader inleder denna vecka och jag är så glad över milt väder med takdropp. Även om det som alltid lär komma bakslag på vintern så känns det som att våren knackar på dörren rejält. Välkommen våren!

Idag har det varit rätt fullt upp faktiskt, jobb och sammanträden fram till nu och ikväll är det dags för gruppmöte med partiet i kommunfullmäktige. Förra veckan var avsevärt lugnare, mest beroende på att det var sportlov i länet då och det brukar märkas på hur många möten som folk vill boka in. Ganska få för min del förra veckan, vilket gav tid till annat jobb.

Men livet är ju inte bara jobb, så jag har också prioriterat egenvård i form av någon form av träning alla dagar. Jag väljer min dagliga träning helt efter humör och inspiration, så det har blivit långpromenader för frisk luft och dagsljus ute, kombinerat med rörlighet i form av bodybalance, styrka genom bodypump och kondition via bodycombat. En helt underbar kombination för min del! Det känns nästan lyxigt att kunna få till träning varje dag, och så är ju inte varje vecka vanligtvis, men det är så betydelsefullt att få röra på sig för välbefinnandet.

Mitt hemmapysslande fortsätter också när tid och inspiration finns, och förra veckan sydde jag nya gardiner till köket och köpte några nya blommor också. Vårfräscht i köket! Det vankas också nya hissgardiner dit, vi har inga markiser eller persienner så istället får man sätta upp hissgardiner för att dämpa värmen när solen ligger på så småningom.

Det är verkligen en härlig känsla av att fixa hemma och göra fint, särskilt denna tid då vi båda jobbar hemifrån och som det verkar på smittspridningen så lär det fortsätta ett bra tag framöver. Jag och maken gillar ju båda två att resa och upptäcka nya ställen, men det måste ju tyvärr få vänta ännu ett tag. Vaccin och att viruset ska mattas av är ju en önskan på de flesta av våra önskelistor. Tills dess gäller det verkligen att orka hålla i och avstå från att träffa andra.

Denna vecka har börjat rätt intensivt och det är rätt många sammanträden kvar innan veckan är slut, regionala utvecklingsfrågor och hälso- och sjukvårdsfrågor dominerar min tid denna vecka. Kommande vecka har mer prägel av europeiska frågor, men en vecka i taget. Från och med nästa måndag är det sedan sammanträden varje dag fram till påsk, så jag värdesätter att kunna få någon timme här och där för träning och avkoppling.

Nu ska jag fylla på min kaffekopp innan resten av min att-göra-lista ska betas av.

Trevlig måndag!